TRADICIJA OD JEDNOG VEKA: U Medicinskoj školi na Zvezdari diplomu steklo više od 50.000 đaka

B.B.

01. 11. 2021. u 13:47

GRADONAČELNIK prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Medicinsku školu na Zvezdari, povodom obeležavanja sto godina od osnivanja ove srednje škole.On je naveo da je Beograd ponosan na jubilej škole u kojoj je do sada maturiralo 50.000 đaka, ističući da bi trebalo da postane ustanova od nacionalnog značaja.

ТРАДИЦИЈА ОД ЈЕДНОГ ВЕКА: У Медицинској школи на Звездари диплому стекло више од 50.000 ђака

skupština grada

- Oni su dalje obrazovanje usmerili u različitim pravcima, od studiranja medicine, do poslova medicinskih i rendgen tehničara, laboranata, farmaceuta, sanitarnih inspektora. U ovom važnom trenutku pandemije vidimo koliko su to važne oblasti medicine - rekao je gradonačelnik. - Iz godine u godinu, škola je išla linijom razvoja, povećavao se broj i učenika i nastavnika, i izrasla u najveću medicinsku obrazovnu ustanovu u zemlji, koju trenutno pohađa oko 1.600 učenika.

Radojičić je naglasio da je 24 učenika i osam nastavnika od januara do maja volontiralo na vakcinalnom punktu na Sajmu, sedam dana u nedelji.

Direktorka Snežana Milanović ukazala je da, na početku školske godine, stigne više od 60 molbi za dodatan prijem dece. Ona je dodala da je velika tražnja i za prekvalifikaciju u obrazovne profile ove školske ustanove, upravo zbog toga što se lako nalazi posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)