BEOGRAD DOBIJA NOVU KLINIKU ZA LEČENJE NAJMLAĐIH: Počela izgradnja "Tiršove 2"

Novosti online

20. 10. 2021. u 00:50

NA kraju Deligradske ulice u Beogradu će se nalaziti klinika "Tiršova 2", a u toku su radovi na izgradnji te medicinske ustanove.

БЕОГРАД ДОБИЈА НОВУ КЛИНИКУ ЗА ЛЕЧЕЊЕ НАЈМЛАЂИХ: Почела изградња Тиршове 2

Budući izgled bolnice

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić rekao je da će zbog blizine auto-puta male bebe moći brzo da dođu na lečenje na odeljenje ginekologije u novoj bolnici i da su počeli radovi na iskopnoj jami.

- Tender je završen, 6,2 miliona je ova prva faza ovog izuzetno važnog projekta za nas. Kada je građena klinika 1936, jedan od glavnih razloga je bio da se vodi briga o javnom zdravlju dece. Vidimo i u ovo vreme koliko je aktuelno to pitanje - naglasio je Radojičić.

Istakao je da će prva faza trajati 210 dana i da će se napraviti pristupna saobraćajnica do auto-puta dužine 356 metara, kao i da je najvažnije da će pacijenti sa auto-puta moći da dolaze u kliniku i da će biti i veliki broj parking-mesta.

Dodao je da će zgrada biti veličine 60.000 kvadratnih metara.

Nova klinika bi trebalo da bude izgrađena do 2024. godine.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara