TRETMAN OTPADA DOGODINE: Poskupljenje "Infostana" neizbežno

G. N.

13. 09. 2021. u 08:53

"BEO čista energija d.o.o." naplaćivaće zasada uslugu odlaganja otpada, koju trenutno pruža.

ТРЕТМАН ОТПАДА ДОГОДИНЕ: Поскупљење Инфостана неизбежно

Deo postrojenja na opštini Grocka / Foto P. Milošević

Kada postrojenje za preradu komunalnog otpada počne da radi, sugrađani mogu da očekuju na računima za "Infostan" još jednu stavku i, samim tim, veći namet. Ova novina, međutim, ne bi trebalo da nastupi pre kraja naredne godine.

Ovo objašnjavaju iz "Beo čiste energije", a povodom izmene stavki na računima za objedinjenu naplatu komunalnih usluga, odnosno promene da se stavka "odnošenje smeća" deli na "sakupljanje i transport komunalnog otpada" i "odlaganje komunalnog otpada".

- Kada bude puštena u rad elektrana na komunalni otpad, krajem sledeće godine, "Beo čista energija" će prema ugovoru o javno-privatnom partnerstvu naplaćivati Gradu potpune usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada - kažu u preduzeću. - Do tada, a od 2. avgusta, sa početkom pružanja usluga odlaganja otpada na novoj sanitarnoj deponiji, "Beo čista energija" naplaćuje Gradu usluge odlaganja otpada.

Usled toga, ukupan iznos naknade na aktuelnom računu "Infostana" je podeljen na dva dela. Jedan deo za pružanje usluga prikupljanja i transporta komunalnog otpada od strane JKP "Gradska čistoća" i drugi deo na ime pružanja usluga odlaganja komunalnog otpada, koje će pružati "Beo čista energija".

Podsetimo, dosadašnja cena za celokupnu uslugu koja se odnosi na otpad neće se menjati. Za pojedince ostaje 6,60 dinara po kvadratnom metru, s tim što deo celog iznosa, 0,99 dinara po kvadratu, odlazi novom preduzeću. Isto važi i za vlasnike lokala. Prema važećem cenovniku, koji se može naći na internet stranici preduzeća za objedinjenu naplatu, jasno je naznačeno da su preduzetnici za obe stavke podeljeni u četiri grupe, i u zavisnosti od toga kojoj pripadaju, zavisi i vrednost računa.

POSKUPLJENJE NEIZBEŽNO

PODIZANJE mesečnog nameta trenutno se odlaže, ali je neizbežno. Kada se steknu uslovi za pružanje usluge termičkog tretmana komunalnog otpada, ukupan iznos naknade za komunalne usluge će biti povećan da bi obuhvatio ove dodatne usluge koje će obavljati "Beo čista energija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)