SA REVE ODNELI 100 KUBIKA: Gradski funkcioneri i članovi uprave juče čistili šest divljih deponija

S. B. M.

12. 09. 2021. u 09:13

DIVLjU deponiju u Krnjači juče su čistili zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine i radnici JKP "Gradska čistoća", kao i sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

СА РЕВЕ ОДНЕЛИ 100 КУБИКА: Градски функционери и чланови управе јуче чистили шест дивљих депонија

Foto Beoinfo

Osim ove, juče je očišćeno još pet deponija.

- Sa ove divlje deponije u Krnjači, Reva 1, odnećemo oko sto kubika građevinskog i komunalnog otpada. Planom grada za 2021. godinu predviđeno da se odnese oko 8.000 kubika otpada sa različitih lokacija. Osim što čistimo deponije, moramo da poradimo na promeni zakonskih propisa kako divlje deponije više ne bi nastajale - naveo je Vesić.

Zato je Grad predložio izmenu Zakona o planiranju i izgradnji u kome pre dobijanja upotrebne dozvole investitor mora da pokaže dokaz o kretanju građevinskog otpada. Takođe, grad će tražiti da onima koji kamionima ostavljaju otpad, ta vozila budu oduzeta.

Gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević podsetila je povodom Svetskog dana čišćenja da je za čišćenje divljih deponija Grad u poslednjih šest godina izdvojio iz budžeta blizu 130 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)