LINIJSKI PARK NA JESEN: Izrada projekta za potez od Beton hale do SC "Milan Gale Muškatirović"

G. N.

04. 09. 2021. u 16:02

PRVE dve celine Linijskog parka nalaziće se na potezu od Beton hale do SC "Milan Gale Muškatirović", i JKP "Zelenilo - Beograd" trenutno izrađuje projektnu dokumentaciju za ovaj deo.

ЛИНИЈСКИ ПАРК НА ЈЕСЕН: Израда пројекта за потез од Бетон хале до СЦ Милан Гале Мушкатировић

Foto N. Skenderija

Ukoliko sve bude po planu, prvi radovi na izgradnji parka mogli bi da počnu krajem oktobra, najavio je juče glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

Prema rečima urbaniste, usvojeni Plan detaljne regulacije na poslednjoj sednici Skupštine grada osnov je za sve dalje aktivnosti, koje će biti sprovedene u okviru realizacije izgradnje. Na pripremnim radovima za projekat linijskog parka radi se već duže od dve i po godine.

- Jedan od zahtevnijih delova posla oko linijskog parka jeste i rušenje privremenih objekata i rešavanje pitanja vlasnika tih objekata, za šta je posebno bio važan plan detaljne regulacije ovog područja - rekao je Stojčić.

- Niko neće biti ni zaboravljen niti oštećen, u skladu sa zakonom. U prethodnom planu detaljne regulacije ovo područje nije bilo namenjeno za javnu zelenu površinu, ali je usvajanjem novog plana upravo to predviđeno.

IZGRADNjA Radovi bi mogli da počnu krajem oktobra, Foto Beoinfo

Odmah po završetku projektovanja delova parka, uslediće radovi na njegovoj izgradnji, napominje urbanista. Okvirni rok za završetak radova je oko tri godine. Kako kaže Stojčić, trasa na kojoj će se nalaziti Linijski park predstavlja prirodni nastavak nove oaze koja se nalazi pored Beton hale uz Karađorđevu ulicu.

VREDNOST 55 MILIONA EVRA

PRELIMINARNA vrednost ukupnih radova je 55 miliona evra, mada to zavisi od projektne dokumentacije, kaže Stojčić.

- Linijski park je podeljen na deset celina, jer smo imali konkurs na kojem je radilo 55 mladih ljudi i svaka grupa je bila zadužena za određeni deo. Sada imamo deset u potpunosti različitih, ali povezanih celina - rekao je Stojčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna