GRAD TRAŽI NOVI PLAC ZA ZGRADU? Traje spor oko gradnje višespratnice u Bulevaru Milutina Milankovića

S. V.

25. 08. 2021. u 08:51

GRAD Beograd pregovara sa kompanijom koja je investitor zgrade, na koju glasi građevinska dozvola i koja je vlasnik zemlje u novobeogradskom Bloku 37 gde bi trebalo da se gradi višespratnica.

ГРАД ТРАЖИ НОВИ  ПЛАЦ ЗА ЗГРАДУ? Траје спор око градње вишеспратнице у Булевару Милутина Миланковића

Foto P. Milošević

Sa njima pregovaram i verujem da ćemo u septembru potpisati sporazum o razmeni lokacija posle koje će Grad postati vlasnik lokacije u Bloku 37.

Ovako zamenik gradonačelnika Goran Vesić komentariše navode izvođača radova u Bloku 37, građevinske firme "Inobačka" iz koje su rekli da neće povući odštetni zahtev protiv stanara ovog dela Novog Beograda, zbog čijih protesta je zaustavljena izgradnja zgrade u Bulevaru Milutina Milankovića. Kako je ova firma navela u saopštenju, neće odustati dok pisanim putem od Grada ne dobiju predlog o sanaciji štete i mogućim novim lokacijama te tvrde da "između Grada nije postignut nikakav dogovor".

Vesić kaže da Grad nema nikakav formalni odnos sa tom kompanijom, niti imaju oko čega da pregovaraju.

- Predstavnici kompanije koja izvodi radove bila je na nekoliko sastanaka u Gradu kako sa mnom, tako i sa građanima, jer su njeni zaposleni bili u direktnom sukobu sa stanarima - objašnjava Vesić.

- Razgovarali smo o tome kako da se smire tenzije, odnosno kako da se napravi kompromis.

Izvođač radova nema nikakav pravni osnov da tuži građane koji su protestovali. Nadam se da će odustati od tužbi jer nisu im građani krivi zato što su sami ušli u posao za koji je bilo jasno da je od početka nemoguće realizovati. U svakom slučaju, Grad će pružiti pravnu pomoć građanima koji su tuženi.

PROTESTOVALI CEO MESEC

POSLE svakodnevnih, jednomesečnih protesta žitelja Bloka 37, mašine su krajem jula konačno napustile gradilište u ovom delu Novog Beograda. Borba stanara protiv izgradnje osmospratnice koja bi im zaklonila deo zgrada iza nje i ugrozila već preopterećeni Blok 37, trajala je duže od mesec dana.

Situacija je dodatno kulminirala kada je investitor postavio privatno obezbeđenje da stražari na ulazu u gradilište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!