BORBA SA KOMARCIMA: Zaprašivanje "krvopija" nastavlja se sutra, evo u kojim delovima Beograda

Tanjug

02. 08. 2021. u 15:20

EKIPE Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastaviće sutra sa suzbijanjem komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda.

БОРБА СА КОМАРЦИМА: Запрашивање крвопија наставља се сутра, ево у којим деловима Београда

Foto Tanjug

Ako vremenske prilike dozvole, suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje sprovodiće se sutra od 19.30 do ponoći na lokacijama - nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje uz kanal Galovica, Vinogradska, Ada Ciganlija, Makiš, Ada Međica, Zemun polje, Batajnica 1, naselje Ekonomija, Batajnica 2, 3, i 4, Šangaj, Busije, Busije i deo Šangaja, Dobanovci 1 i 2, Ugrinovci 1 i 2.

Građani se pozivaju da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije, navodi se u saopštenju "Gradske čistoće", objavljenom na sajtu Grada Beograda.

Dodaje se da je preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Građani Beograda svakog radnog dana od 7.00 do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)