ČAROBNA KUGLA ZA SVAKO NEPCE: Festival sladoleda, koji se održava i danas, privukao veliki broj ljubitelja

S. B. M.

01. 08. 2021. u 07:52

LjUBITELjI sladoleda pohrlili su u subotu, uprkos velikoj vrućini, na festival ove ledene poslastice koji se i danas održava u "Galeriji Beograd".

ЧАРОБНА КУГЛА ЗА СВАКО НЕПЦЕ: Фестивал сладоледа, који се одржава и данас, привукао велики број љубитеља

Najmlađi birali najlepšu kuglu / Foto M. Anđela

Šarenilo balona vodilo je sladokusce nepogrešivo na prvi sprat tržnog centra gde su se proizviđači ovog slatkiša smestili.

U čarima raznovrsnih ukusa ovog ledenog savršenstva uživali su i mladi i stari. Isprobavali su sladolede vrhunskog kvaliteta, uživali u ukusu manga, papaje i ananasa, ali i u tradicionalnim voćnim ukusima poput jagode, višnje i limuna. Oni koji više vole slađe note, birali su nugat, čokoladu, "baunti", "ferero"...

- Sve je preukusno i ne znam šta pre da probam - kaže Sofija M. - Došla sam sa decom, kako bi videli koji sladoled je najbolji.

Poslastičari su predstavili i sladolede sa ukusom štrudle s jabukama, sladoled "profiterole", kao i čizkejk sladoled sa šljivama. Nepca su zahvaljivala onome ko je probao ukus žvake i sladoleda s makom. Užitak u slasnim zalogajima upotpunio je i muzički program.

CENE SE NE TOPE

CENE sladoleda i korneta su varirale. Negde je kugla 170 dinara, a premijum sladoleda 200 dinara, dok si korneti bili 50 dinara. Kod nekih je kugla bila 140 dinara, a pakovanje od pola kilograma 950 dinara. Čaša mala ove poslastice bila je 170 dinara, srednja 290, a velika od 200 grama 410 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!