SVEČANOSTI TRAJU 11 DANA: U organizaciji opštine Grocka biće održana 53. tradicionalna manifestacija

J. D.

22. 07. 2021. u 06:47

POSLE godinu dana pauze Gročanska čaršija ove godine po 53. put biće domaćin tradicionalne manifestacije "Gročanske svečanosti", koja će se održati od 23. jula do 2. avgusta.

СВЕЧАНОСТИ ТРАЈУ 11 ДАНА: У организацији општине Гроцка биће одржана 53. традиционална манифестација

Foto N. Fifić

Tokom 11 dana, koliko je planirano da traje program, vodiće se borbe na nekoliko takmičarskih frontova, u sportskom ribolovu, malom fudbalu, odbojci na pesku, košarci, šahu, ali i gađanju glinenih golubova.

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je u četvrtak, 29. jula, tradicionalnim defileom i nastupima kulturno-umetničkih društava u Gročanskoj čaršiji, sa početkom u 18.30. U petak, 30. jula u "Gročanskoj čaršiji" na otvaranju ovogodišnje likovne kolonije nastupaće bend Ana&The Changes sa početkom od 21.00.

Od petka, 31. jula do ponedeljka 2. avgusta, na Dunavskom keju posetioce očekuju koncerti velikih estradnih zvezda. U petak, 31. jula od 21.00 nastupa pevačica Nataša Bekvalac. Prvog dana avgusta koncert će održati "Magla bend" sa početkom od 21.00, dok se tradicionalno manifestacija završava 2. avgusta takmičenjem u kuvanju riblje čorbe "Zlatni kotlić Dunava" od 18.00, nakon čega sledi proglašenje pobednika i koncert pevača Adila Maksutovića na Dunavskom keju sa početkom od 21.00.

ARHANGEL FEST

Gročanskim svečanostima prethodiće održavanje moto-rok "Arhangel" festa na Dunavskom keju u Grockoj. Najveće zvezde ovogodišnjeg festa su grupe Texas Flood i Rainmaker koji nastupaju 23. jula od 20 časova, dok će 24. jula od 18 časova nastupati grupe "Gemblers", "Megadet tribjut", "Prorok" i "Ju grupa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!