ISTRAGA ZBOG SEČE PLATANA: Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović primio grupu građana

A. VOJINOVIĆ

03. 07. 2021. u 08:51

GRADONAČELNIK Pančeva Aleksandar Stevanović potvrdio je juče predstavnicima Inicijative "Odbranimo Teslu Pančevo" da je platan u ulici Miloša Obrenovića posečen mimo nadležnosti gradskih institucija.

ИСТРАГА ЗБОГ  СЕЧЕ ПЛАТАНА: Градоначелник Панчева Александар Стевановић примио групу грађана

Foto Fejsbuk

On je predstavnicima Inicijative, kako tvrde, rekao i da tužilaštvo sprovodi istragu protiv osoba koje su isekle stablo ispred bivše fabrike sijalica "Tesla" u ponedeljak.

Prema njihovim rečima, prvi čovek grada na Tamišu je obećao i da gradsko preduzeće nijedno drvo neće ukloniti, kao i da će pokušati da ubedi investitora da odustane od izgradnje pristupnog puta zbog kojeg je, prema urbanističkom projektu, planirana seča dva stabla.

Stanovnici Pančeva zajedno sa članovima Inicijative "Odbranimo Teslu Pančevo" juče su održali protestnu šetnju zbog iznenadne seče platana u njihovoj ulici i zatražili sastanak sa nadležnima iz JP "Urbanizam" i Gradske uprave. Posle ubeđivanja, prvi čovek Pančeva je rešio da ih primi.

- Predali smo svoje zahteve gradonačelniku i razgovarali o svemu što se dogodilo - govore za "Novosti" predstavnici Inicijative.

- On nam je obećao da nijedno gradsko preduzeće neće seći platane, ali da ne može da garantuje za druge. Osim toga, rekao nam je da će pokušati da dođe do investitora kako bi pokušao da ga ubedi da odustane od izgradnje pristupnog puta i da umesto njega koristi već postojeći.

Foto Fejsbuk

Revoltirani građani i pored obećanih navoda, kako kažu, ne odustaju od čuvanja platana u ulici Miloša Obrenovića, kao i da će njihove ekipe nastaviti neprestano da dežuraju ispred nekadašnje fabrike sijalica.

U ponedeljak oko 14.00 časova petorica nepoznatih momaka je motornim testerama isekla drvo platana starog skoro pola veka u ulici Miloša Obrenovića. Građani su odmah alarmirali policiju i počeli da "brane" potez ispred saobraćajnice. Kako su nam ispričali, u prostoru bivše fabrike sijalica "Tesla" prema urbanističkom projektu koji je odobrio Grad, planiran je maloprodajni objekat i izgradnja pristupnog puta zbog kojeg dva stabla platana moraju da budu uklonjena.

ZAHTEVI INICIJATIVE

ČLANOVI Inicijative "Odbranimo Teslu Pančevo" gradskim čelnicima predali su zahteve u kojima traže sledeće:

Trajnu zaštitu platana kroz zakonske procedure i izradu novog PDR koji se odnosi na celu ulicu Miloša Obrenovića; stopiranje dalje seče platana i drveća predviđenu izradom investitorskog kolskog prilaza, kao i krivično gonjenje i sudsko procesuiranje i izricanje zakonom propisanih sankcija svim fizičkim licima i privrednim subjektima koji su odgovorni za nelegalnu seču platana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024