"GORE" NA ASFALTU PORED FRIŽIDERA: Prodavci na ulici prinuđeni da rade uprkos visokim temperaturama

S. V.

25. 06. 2021. u 07:15

SLADOLED pored vode, na terasi ili u rashlađenoj prostoriji uvek je pravi izbor za osveženje, ali kad tropske vreline opustoše beogradske ulice, prodavci ove letnje poslastice nemaju mnogo posla.

ГОРЕ НА АСФАЛТУ ПОРЕД ФРИЖИДЕРА: Продавци на улици принуђени да раде упркос високим температурама

Foto: Arhiva Novosti

Ipak, prinuđeni su da čekaju mušterije. Na suncu, u celodnevnim smenama, bez pauze za osveženje i sklanjanje sa vrelog asfalta - tako izgleda dan sladoledžija u centralnim prestoničkim ulicama. Terazije su juče u 13 časova bile gotovo puste, a oni koji su zbog obaveza morali da budu napolju, trudili su se da se što pre sklone sa vrućine, te im kupovina sladoleda nije bila prioritet.

- Posla je malo, jer nema ljudi napolju - priča nam prodavačica, dok popisuje robu u frižideru na Terazijama. - Nema rada u smenama, jedan čovek prodaje ceo dan, od 10 do 20 časova. Nije lako ovde na suncu i asfaltu, ali osvežim se vodom. Kad baš ne mogu da izdržim, zaključam frižider na sat vremena i spustim se do pijace, uđem u neku prodavnicu, tu rade klime i mnogo je prijatnije. Naši poslodavci nemaju neke posebne preporuke kada je reč o radu na vrućini, pa se svaki od nas prodavaca snalazi kako zna.

Slično govore i ostali koji svoju robu - kokice, novine, suvenire, prodaju na asfaltu. Čekaju hladovinu, mašu lepezama, piju vodu i nadaju se da će sledeći dan temperature biti bar malo niže, a promet bolji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere