U ALTINI PARK U JULU: Zemunsko naselje konačno će dobiti uređeni deo za odmor na 7.000 kvadrata

S. V.

13. 06. 2021. u 08:51

GRADNjA novog parka u zemunskom naselju Altina, koji će se prostirati na oko 7.000 kvadrata, biće završena do kraja jula.

У АЛТИНИ ПАРК У ЈУЛУ: Земунско насеље коначно ће добити уређени део за одмор на 7.000 квадрата

Foto arhiva

Iz Gradske opštine Zemun kažu da radovi u Ulici Justina Popovića teku po planiranoj dinamici, te da će ovo biti moderni kompleks sa igraonicom, teretanom na otvorenom, prostorom za fitnes i društvene igre, klupama, česmom, fontanom i pešačkim stazama.

Građevinski radovi na ovoj lokaciji počeli su u januaru, posle dugogodišnjeg najavljivanja i brojnih apela lokalne samouprave gradskim vlastima da je ovom delu Zemuna, gde živi više od 25.000 ljudi, preko potrebna zelena oaza za odmor i igru najmlađih.

Majstori su na budućem parkovskom kompleksu već postavili, ljuljaške, klackalice, tobogane i kućice za igru, koji će biti u funkciji tek kada sve bude završeno. Većina pešačkih staza je popločana, tu je i nekoliko klupa i stolova, rekviziti za vežbanje na otvorenom a u samom centru parka nalaziće se fontana. Okrugli vodoskok već je ozidan a trenutno se radi na uvođenju neophodnih instalacija. Nekoliko mladih stabala zimzelenog i listopadnog drveća je zasađeno, a planirana je i trava na ostatku parcele.

Foto arhiva

Kako bi žitelji Altine mogli da uživaju u novoj zelenoj oazi tokom poslepodnevnih i večernjih časova, biće postavljeni stubovi javne rasvete, a ceo park biće dodatno zaštićen metalnom ogradom. Nadležni iz GO Zemun ranije su nam rekli da u ovom naselju već postoji jedno malo igralište, koje je nedovoljno za mnogobrojnu decu koja tu žive.

VREDNOST 47 MILIONA DINARA

EPIDEMIJA virusa korona pomerila je početak radova za nekoliko meseci. Procenjena vrednost ovog projekta je oko 47 miliona dinara, a posebno se vodi računa o nesmetanom pristupu za starije i osobe sa invaliditetom. U cilju urbanizacije Altine, u narednih nekoliko godina planirana je gradnja kulturnog centra, crkve i dečje ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri