OBNOVA DEČJEG IGRALIŠTA: GO Savski venac nagradu iz igre na sreću iskoristiće za popravku klackalica i drugih sprava

A. V. V.

13. 06. 2021. u 06:47

NOVO ruho u narednom periodu dobiće dvorište Predškolske ustanove "Jelena Anžujska" na Savskom vencu.

ОБНОВА ДЕЧЈЕГ ИГРАЛИШТА: ГО Савски венац награду из игре на срећу искористиће за поправку клацкалица и других справа

Trenutno stanje u dvorištu obdaništa

Za realizaciju ovog projekta centralna prestonička opština je dobila 20.000 evra, kao nagradu za osvojeno prvo mesto u kategoriji srednjih opština u okviru takmičenja "Uzmi račun i pobedi 2020". Novac će biti iskorišćen za popravku dotrajalog mobilijara i postavku novih sprava za igru mališana iz ovog vrtića.

Adaptacija dvorišta PU "Jelena Anžujska", koju pohađaju i deca mlađa od tri godine, dobila je najveći broj glasova građana sa Savskog venca, koji su od 6. do 28. maja na zvaničnom sajtu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" mogli da glasaju za ponuđene projekte koje je predložila GO Savski venac. Stanovnici ove opštine birali su između obnove parka na uglu Dinarske i Zvečanske ulice, zatim sanacije staza u parku Topčiderska zvezda i adaptacije igrališta u vrtiću "Jelena Anžujska", koja je odnela pobedu sa 2.535 glasova.

U okviru budućih radova, igralište za decu u vrtiću dobiće nov mobilijar, kao zamenu za dosadašnji koji je dotrajao i nebezbedan za korišćenje.

TOPČIDER

ZA REKONSTRUKCIJU parka na uglu Dinarske i Zvečanske ulice glasalo je 1763 građana, dok su žitelji centralne prestoničke opštine najmanje glasova "udelili" sanaciji staze u parku Topčiderska zvezda - 1714.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života