GRAĐANI DAJU PRIMEDBE NA NOVE PROPISE O ZAŠTITI OD BUKE: Zakon koji će doneti mirniji san Beograđanima od danas na javnoj raspravi

Марија Стевановић
Marija Stevanović

03. 06. 2021. u 17:15

DUGOOČEKIVANI Nacrt Zakona zaštite od buke, koji će doneti mirniji san mnogim sugrađanima, od danas je na javnoj raspravi.

ГРАЂАНИ ДАЈУ ПРИМЕДБЕ НА НОВЕ ПРОПИСЕ О ЗАШТИТИ ОД БУКЕ: Закон који ће донети мирнији сан Београђанима од данас на јавној расправи

Foto privatna arhiva

Beograđani će primedbe i sugestije na predložene propise moći da daju do 23. juna. Ovim zakonom preciznije je definisano šta je buka u životnoj sredini, proširena je lista izvora buke, kao i nadležnih organa za izradu strateških karata buke i akcionih planova.

Kada zakon bude usvojen, Komunalna milicija će biti opremljena mobilnim aparatima za merenje buke i na svaku prijavu građana reagovaće se odmah.

- Komunalni milicionari i inspektori meriće na licu mesta buku i odmah izricati zaštitne mere, a jedna od njih je oduzimanje aparata ili instrumenta sa kojeg se emituje muzika - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Tako ćemo da zaštitimo građane od buke i maltretiranja kojem su izloženi godinama. Ove mere su u korist većine ugostitelja koja poštuje sve propise. Naravno, oni koji su bahati biće sankcionisani. Usvajanje zakona daje instrument Gradu da u većem delu reši problem buke onako efikasno kako smo putem sistema "Oko sokolovo" rešili problem bahatog parkiranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri