"KRALJEVSTVO POEZIJE" U ČAST KRALJA: Takmičenje u recitovanju vračarskih osnovaca u čast doajena srpskog glumišta

B.B.

25. 05. 2021. u 13:07

TAKMIČENjE u recitovanju za vračarske osnovce i finalno nadmetanje učenika srednjih škola "Kraljevstvo poezije 2021.", biće održano u subotu 29. maja od 9.30 časova, u sali upravne zgrade opštine Vračar.

КРАЉЕВСТВО ПОЕЗИЈЕ У ЧАСТ КРАЉА: Такмичење у рецитовању врачарских основаца у част доајена српског глумишта

Spomen obeležje Petru Kralju u Mileševskoj

 U želji da sačuva uspomenu na Petra Kralja - doajena srpskog glumišta, velikog intelektualca i fantastičnog interpretatora poezije, opština Vračar sa "Ateljeom 212" organizuje ovu manifestaciju. Đaci će, kroz takmičenje, otkriti scenske i glumačke domete Petra Kralja i upoznati poeziju pesnika, čije će pesme recitovati. Uspešnost učesnika u ovoj nameri ocenjivaće žiri u sastavu - Milica Kralj, Mirjana Đurđević i Milan Caci Mihailović.

Najboljima će nagrade biti uručene kod spomen obeležja Petru Kralju u Mileševskoj ulici 38 u 13 časova, uz prisustvo mnogobrojnih javnih ličnosti koji su poznavali, sarađivali i radili sa velikim glumcem. Ovo nadmetanje je svojevrstan omaž grada Beograda velikom glumcu i negovanje uspomena na velikog umetnika, kralja filmske i pozorišne umetnosti, ali iznad svega, čestitog i plemenitog čoveka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna