OVO su najružnije zgrade Beograda: DVE kapije dočekuju, a TOBLERONA ljude i danas šokira

A.M.-A.K

02. 06. 2020. u 15:30

Ovog leta će "Brutalistička tura" biti osmišljena za domaće turiste, a cene - prepolovljene

ОВО су најружније зграде Београда: ДВЕ капије дочекују, а ТОБЛЕРОНА људе и данас шокира

Foto: A. M.

Čuvena brutalistička biciklistička tura, posle tromesečne pauze, ponovo počinje da se organizuje svakog vikenda. Tura je, do sada bila namenjena stranim turistima kojima se dopadalo da srpsku prestonicu upoznaju sa dva točka.

Poročitajte još: Ove zemlje će vam PLATITI da dođete na letovanje, nude GRATIS NOĆENJE

Ovog leta će "Brutalistička tura" biti osmišljena za domaće turiste, a cene - prepolovljene. Tura vodi do bisera socijalističke arhitekture: SIV-a, hotela "Jugoslavija", kule "Geneks", popularnih "televizorki"...Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Zzzoooker

02.06.2020. 15:37

Geneks zgrada kada bi se obnovila sa staklenom fasadom u kombinaciji brutalistickog stila tj betona, bila bi veoma lijepa i impozantna zgrada, a to se moze uraditi za 5 milion evra (ukljucujuci moderno opremanje iznutra tj moderne liftove itd.). Ali neko nema interesa da to uradi, nego da sve vise propada. Zasto???

Bole

03.06.2020. 23:16

Zgrada na top lokaciji zvrji prazna, idealna lokacija za kancelarije, valjda se ceka da napravi milione minusa pa da je neko kupi za 1 evro slicno je i sa Beogradjankom.

Alek

05.06.2020. 14:47

Najružnije zgrade su BIGZ, staklena Narodna banka na Slaviji i mnoge staklene gluposti napr u Makenzijevoj konzerva Spasoja Krunića, RK Beograd i druge.