Mladi turisti iz Srbije oduševljeni Sibirom

A. M.

12. 02. 2020. u 22:15

Svake godine sve više srpskih turista putuje u Rusiju, a protekle 2019. godine Rusiju je posetilo više od 10 odsto srpskih gostiju u odnosu na prethodnu godinu

Млади туристи из Србије одушевљени Сибиром

Foto: Depositphotos

VIŠE od 55.000 srpskih turista svake godine poseti Rusiju, a pored Moskve i Sankt Peterburga počeli su da istražuju i daleki Sibir.

Svake godine sve više srpskih turista putuje u Rusiju, a protekle 2019. godine Rusiju je posetilo više od 10 odsto srpskih gostiju u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, najveće iznenađenje su mladi turisti koji su počeli masovno da putuju u daleka prostranstva Sibira. Naime, decenijama je našim turistima bilo najpopularnije krstarenje Volgom, razgledanje moskovskog Kremlja i šetnja po lepom Sankt Peterburgu, ali sve veći broj srpskih turista beleže Tjumenska oblast i Republika Komi. Tobolsk je naročito bio zanimljiv zbog "Carskog puta" u čast dinastije Romanov.

Pošto su srpski turisti zainteresovani za pravoslavne crkve i manastire, kao i zanata, Rusija će na predstojećem Sajmu turizma predstaviti sedam regiona: Krim, Kalugu, Tjumen, Tver, Komi, Rjazanj i prvi put daleku Burjatiju kraj Bajkalskog jezera.

Tema ovogodišnjih nastupa ruskih turističkih regiona je "Putevima pobede", pa će u skladu sa 75. od kraja rata biti otvoreni mnogi novi i rekonstruisani stari spomenici.

KRIM ZOVE SRBE

NA Krimu je 1945. godine održana Konferencija na Jal6ti savezničkih sila tokom koje je određena budućnost posleratnog sveta i, naročito, Srbije.

Rusija je prošle godine povezala mostom poluostrvo sa Krasnodarom, a našim turistima su naročito zanimljiviji dvorci kao i činjenica da se Krim nalazi na istoj geografskoj širini kao Južna Francuska.

Foto: Ministarstvo turizma Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)