Emirati i Đokovići gradiće hotele na Kopaoniku

Tanjug

06. 03. 2014. u 10:38

Na Kopaoniku bi u maju trebalo da počnu da se grade dva hotela, od kojih će jedan finansirati inestitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a drugi porodica Novaka Đokovića

KOPAONIK- Na Kopaoniku bi u maju trebalo da počnu da se grade dva hotela, od kojih će jedan finansirati inestitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a drugi porodica Novaka Đokovića, izjavio je danas Tanjugu vršilac dužnosti generalnog direktora Skijališta Srbije Dejan LJevnaić.
"Saradnja sa Emiratima je rezultat dugogodišnjeg investiranja u infrastrukturu na Kopaoniku i oni su odlučili tu da investiraju i mislim da će od maja započeti izgradnju novog hotela na lokaciji Jugobanke", kazao je LJevnaić.
Skijališta Srbije će, prema njegovim rečima, od 1. maja započeti izgradnju dva nova šestoseda sa haubama i grejačima na stazama Krčmar i Gvozdac.
To preduzeće je investiralo i u nove adrenalinske zimsko - letnje sadržaje na Koponiku, a to su bob na šinama, "cip lajn" i "tjubing" i korisnici su prezadovoljni, naveo je LJevnaić.
"Imamo još jednog investitora, to je familija Đoković koja će, takođe, od 1. maja, kada se završi sezona, započeti izgradnju hotela", rekao je on.
Ova zimska sezona na Kopaoniku je počela najranije zbog investiranja u sistem za veštačko osnežavanje, koji radi svakodnevno od 27. novembra prošle godine.
Prošla zimska sezona je bila rekordna po broju posetilaca, a ova će biti na istom nivou, rekao je LJevnaić dodajući da se ove zimske sezone očekuje na Kopaoniku oko 160.000 skijaša.
"Jedini smo ski centar u regionu koji trenutno radi i zbog toga imamo i mnogo više stranaca ove godine. Što se tiče poslovanja, od ove godine Skijališta Srbije pozitivno posluju i mogu da kažem da je negativno poslovanje prošlost", naglasio je on.
Na Kopaoniku trenutno radi 17 odlično uređenih staza i Kopaonik se izdvojio, kako je rekao, kao apsolutni lider u regionu za skijanje.
U prethodnom periodu na Koponiku je svake godine broj skijaša rastao za oko 30 odsto.
LJevnaić je pozvao ljubitelje skijanja da dođu na Kopaonik i uvere se u odlične uslove za skijanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

@vladimir0710

06.03.2014. 22:31

Odlična ideja obe strane, jer Kopaonik je idealno mesto za potrebe "Etihad Airways" i tenisera iz sveta. Akcenat stavljam na boravak posada "AirSerbia" i "Worlds Airways". Naime, piloti i stjuardese (sa svojim porodicama) mogu da plivaju u bazenima hotela i skijaju se na stazama Kopaonika. Avio kompanije u svetu imaju na stotine hiljada članova posada. Uz moćan marketing "Etihad Airways", "Travel Agency" i prevozom turista čarter letovima "AirSerbia", verujte mi, Kopaonik će uvek biti prepun.

zoran

06.03.2014. 23:27

Aman, kada će urediti staze Bela reka 1i 2 sa gondolom? Tek tada će moći da stane u red skijaških centara Evrope sa stazom dugom 3 km i visinskom razlikom većom od 700m.

Alex Miles

09.03.2014. 04:21

Ako Djokovic nastavi da igra onako kako igra u zadnje vreme, od svega toga nece biti nista, osim ako ne zida neku kolibu pored arapa.