ČUDESNI predeli, bogata kultura, najukusniji stekovi, zamamni ples - Argentina je za sve koji su je posetili jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Osim geografskih i klimatskih, i sve druge različitosti su ogromne u jednoj od dve najveće zemlje Latinske Amerike - Argentini. Čudesna i neistražena Patagonija, bučni Buenos Ajres, tango, gaučosi, restorani sa najboljim stekovima samo su neki od razloga zašto posetiti ovu zanimljivu zemlju. A stvar koju nikako ne treba propustiti, kada je Argentina u pitanju je fudbal - nezostavni deo priče o ovoj prelepoj zemlji i njenim stanovnicima.

Lepotica meĐu prestonicama JuŽne Amerike, važi za jednu od deset najznačajnijih metropola u svetu. Grad i luka na obali reke Rio de la Plarta pretrpeo je najveći evropski kulturni uticaj, pa ga s pravom nazivaju Parizom Južne Amerike. Plesne dvorane u kojima se igra tango svakog dana u nedelji, strastvene fudbalske utakmice, savršeno vino stvari koje svakako treba doživeti. Sudar staromodnog senzibiliteta i savremene revolucije ovde su prisutni na svakom koraku.

PROBATI: *Asado - tradicionalni roštilj
* Picu „Kančera“
* Picu „Relena“
*Alfajores - slatki dezert *Čoripan - kobasicu od svinjetine
*Miloaneses - goveđi odrezak

Buenos AJres je i centar biznisa, vlade i progresivnog razvoja. Sofisticiran, senzualan i ispunjen stvarima koje je neophodno videti. Veliki šoping centri, muzeji, galerije, bogat noćni život, odlična hrana, svetski poznata vina, muzika - sve je to smešteno u jednom gradu.

Evropski senzibilitet, latinoamerička strast, široki bulevari, kockaste kaldrme i ulice, tango i rokenrol, kafići po trotoaru i fudbalski fanatici, dame okiĆene krznom i siromaŠna deca koja spavaju u kartonskim kutijama čine duh ovog čarobnog grada.

Na turističkoj karti treba dodati i Kazu Rosada (Predsedničku palatu), katedralu Kabildo - gradsku većnicu, pozorište Kolon, Obelisk, bogatu gradsku četvrt Rekoleta, gde se nalazi istoimeno groblje, na kome je sahranjena legendarna Evita Peron, supruga argentinskog predsednika Huana Perona. Nezaobilazno mesto za turiste je nekada radnička, a danas boemska četvrt grada La boka, u prevodu „rupa“, poznata po šarenim kućicama.

AGENDA POSETITI * Teatar Kolon - najvećepozorište južne hemisfere
* Ulicu Kale Florida i Bulevar Alvear - najbolja mesta za kupovinu
 * Obelisk - poznati spomenik u najširoj ulici na svetu
* Kaza Rozadu - sedište predsednika Argentine
*Kibildo - gradsku većnicu
* Plaza de Majo - majski trg
* Četvrt La boka * Aveniju 9. jul
* Katedralu

Jedno od najČudesnijih mesta u Argentini su vodopadi Iguasu koji su pravo remek-delo prirode. Smešteni su između Argentine, Brazila i Paragvaja, gde se sa visine od 80 metara survava 275 individualnih kaskada na prostoru od tri kilometra. Legenda kaže da su Iguasu vodopadi nastali kada se bog zaljubio u smrtnicu. Prelepa Indijanka ipak nije prihvatila božanske ponude, i sa svojim dragim krenula je niz reku u kanuu. Tako je izazvala gnev Boga koji je reku pocepao napola, a kazna za mlade ljubavnike bio je večiti pad niz Veliku vodu (na indijanskom: iguasu).

Svakako jedna od najimpozanijih stvari u Argentini su čuveni glečeri u Patagoniji, a naročito Perito moreno. Bez obzira sa koje tačke se posmatra uvek se pruža fantastičan pogled na neki njegov deo koji delimično zaklanjaju samo, tu i tamo, stabla jelki i drugog drveća. Obilazak nacionalnog parka je celodnevna avantura, a trasu čine uzdignute platforme.


SAN TELMO

ENTITET za sebe, deo Buenos Ajresa, San Telmo još uvek čuva šarm kolonijalne prošlosti, sa svojim kafanama na ćošku, pjacetama, kaldrmisanim ulicama i dvorištima od kojih poneka još imaju bunare. Silan svet se nedeljom sjati u parkić Plaza Dorrego, šarene tezge sa svakakvim drangulijama, likovima i zanimljivim predmetima zauzmu trotoare okolnih ulica i na svakom koraku se pleše tango, koji ovaj događaj prati do debelog mraka.