Mini-hotel umesto propalog „Elana“: Posle 17 godina gosti i putnici imaju gde da prenoće u Srbobranu (FOTO)

Z. Rajić

subota, 04. 07. 2020. u 20:15

Мини-хотел уместо пропалог „Eлана“: После 17 година гости и путници имају где да преноће у Србобрану (ФОТО)

Foto: Aleksandar Šijačić

Četiri apartmana otvorio Branislav Mudrinski, vlasnik firme „Termoglas“
SRBOBRAN – Punih 17 godina, otkako je zatvoren hotel „Elan“, gosti i putnici namernici u Srbobranu nisu imali gde da prenoće, a nedostatak smeštajnih kapaciteta kočio je razvoj turizma, čiji su najveći aduti u ovoj opštini zaštićeni park prirode Beljanska bara i gastronomska manifestacija „Kobasicijada“ u Turiji. Prekretnica se dogodila početkom juna, kad je Branislav Mudrinski, vlasnik firme „Termoglas“, ponudio četiri apartmana u zgradi bivšeg „Socijalnog“ u Srbobranu, koju je njegova porodica kupila u martu i potpuno renovirala.


-Tu zgradu, prekoputa naše firme, opština je pre nekoliko godina prodala preduzetniku iz Vrbasa, koji je nameravao da u njoj otvori piceriju i podrume pića, ali su se planovi izjalovili i objekat je dobio novog vlasnika. Od njega sam u februaru čuo da hoće da sredi zgradu i da je proda, pa smo se ubrzo dogovorili, jer smo već duže tražili neku kuću u kojoj bismo otvorili mini-hotel – priča Branislav.


Rekonstrukcija zgrade, u Ulici Hajduk Veljka 15, nadomak centra grada, počela je pred uvođenje vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona, a završena je krajem maja. Mudrinski naglašava da su pri renoviranju sačuvani svi reljefi fasade, koji čine autentičnu arhitekturu ovog zdanja.


Foto: Aleksandar Šijačić


- Uredili smo dva dvokrevetna i po jedan trokrevetni i četvorokrevetni apartman. Svaki poseduje kuhinju sa svim elementima, kupatilo, klimu, kablovsku TV i internet. Topla voda je na gas, tako da može neograničeno da se koristi – navodi Mudrinski.

Apartmani, nazvani „Olivera“, po ćerki Mudrinskih, odmah po otvaranju primili su prve goste, a uveliko stižu rezervacije.


- Ugostili smo najpre radnike iz Niša, koji u Srbobranu remontuju trafo-stanicu. Oni su dotada na prenoćište odlazili u Vrbas. Boravile su kod nas i zvanice sa svadbe u Srbobranu, a imali smo i druge vikend-goste. Dolazak su u avgustu zakazali radnici, kao i lovci iz Beča – zadovoljan je Branislav.JUN – MESEC MUDRINSKIH


Mudrinski su 15. juna proslavili 47 godina postojanja porodične staklorezačke radionice, današnje firme „Termoglas“, koja se od 2001. bavi i proizvodnjom i ugradnjom ALU i PVC stolarije. Branislav kaže da su im se najbitnije stvari dogodile u junu – on je u tom mesecu rođen i oženio se, u njemu su otvorili i apartmane, a ćerka Olivera, koja je završila master studije na Ekonomskom fakultetu, ovog juna je dobila svoj prvi posao, u banci.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije