Preminuo profesor Živorad Lazić: Čuveni Điđa mnoge generacije izveo na put, sa Kosova nikada nije želeo da ode

D.Zečević

četvrtak, 28. 05. 2020. u 23:44

Преминуо професор Живорад Лазић: Чувени Ђиђа многе генерације извео на пут, са Косова никада није желео да оде
Danas je u Beogradu, gde se nalazio na lečenju posle moždanog udara preminuo Živorad Điđa Lazić cenjeni profesor pravnih predmeta Ekonomsko-trgovinske škole u Lapljem selu
Danas je u Beogradu, gde se nalazio na lečenju posle moždanog udara preminuo Živorad Điđa Lazić cenjeni profesor pravnih predmeta Ekonomsko-trgovinske škole u Lapljem selu na Kosmetu koji je bio i potpredsednik Srpskog nacionalnog foruma.

Profesor Điđa, kako su ga zvali učenici i oni koji su ga poznavali, izveo je mnoge generacije učenika, a napisao je i monografiju „Oteti zavičaj“, svedočanstvo o životu i stradanju meštana Ugljara nadomak Kosova Polja gde je i živeo. Oni koji ga poznaju i njegovi učenici opisuju ga kao izvanrednog profesora , visokomoralnu ličnost ali i patriotu. Pravda za Srbe na Kosmetu i njihov opstanak bili su deo života profesora Lazića,profesora prava Ekonomsko trgovinske škole u Prištini koja je posle ratnih sukoba izmeštena u Kosovu Polju. Rođen je 5.oktobra 1960 godine u selu Ugljaru, u opštini Kosovo Polje gde je proveo čitav svoj život. Osim svog mesta i škole u kojoj je predavao profesoru Laziću je Kosmet bio u srcu i zato je uvek govorio da nikada, makar on jedini ostao, neće otići sa Kosmeta. Otišao je, kako se nadaju oni koji su ga poznavali i cenili, na bolje mesto i večni počinak ali kao osoba koja je vredna poštovanja i pamćenja .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije