Radnička ulica u Novom Sadu posle 12 godina dobila svoj parking

NovostiOnline/S.B.

subota, 16. 05. 2020. u 23:20

Радничка улица у Новом Саду после 12 година добила свој паркинг
Izgrađeno je i 770 metara kvadratnih trotoara čime je omogućen lakši pristup okolinim objektima, kao što je vrtić „Vilenjak“
RADNIČKA ulica, jedna od najlepših u Novom Sadu, s obzirom na to da ima dva drvoreda bogatih krošanja, danas je dobila svoj parking kod kućnog broja 18, na mestu na kojem je više od 12 godina bilo privremeno parkiralište od tucanika.

Sada, izgradnjom novog parkinga, ulica koja vodi od “Spens-a” prema keju s pogledom na Petrovaradinsku tvrđavu, dobijeno je 94 parking mesta, od čega su četiri namenjena vozilima osoba sa invaliditetom a upriličen je prostor za 20 bicikala. Pored toga, izgrađeno je i 770 metara kvadratnih trotoara čime je omogućen lakši pristup okolinim objektima, kao što je vrtić „Vilenjak“.

- Zahvaljujući investiciji JKP ''Parking servis'' koju je Grad podržao kroz kapitalnu subvenciju, dobili smo potpuno uređeno parkiralište, a ideja je da kapacitet za bicikle bude još povećan- kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.- Sve je rađeno da bude trajno i radi se na ozelenjavanju te lokacije. Ostaje nam parcela uz Radničku ulicu, gde će biti uređeno zelenilo, a ona je namenjena za proširenje kapaciteta postojećeg vrtića. Uređuje se i parkiralište na Štrandu, takođe ''Gradsko zelenilo'' priprema kupalište za sezonu.



Nastavljamo aktivnosti na uređenju drugih parkinga u gradu, a čekamo ocenu ponude koju smo dobili za izgradnju novih garaža, za tri podzemne i jednu nadzemnu. Verujem da ćemo do kraja maja ići sa predlogom ponude konzorcijuma austrijsko-srpske kompanije na Skupštinu, kako bismo doneli odluku da li da je prihvatimo. Na taj način započinjemo sistemsko rešavanje hroničnog problema nedostatka parking prostora u Novom Sadu, a uzećemo u obzir i činjenicu da sve više građana koristi bicikl.


Po rečima Stevana Lugonje, direktora JKP ''Parking servis'', ivesticija je vredna 35 miliona dinara i bez podrške Grada ne bi mogla biti realizovana. Parking prostor u Radničkoj ulici je izgrađen od betonskih elemenata raster, beton – trava, kolovoz je izgrađen od asfalt betona, a trotoar od betonskih ploča. Na parkiralištu je izgrađena atmosferska kanalizacija radi odvodnje atmosferskih voda. Ceo prostor je pokriven i javnom rasvetom jer je ugrađeno je 10 stubova led rasvete.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)