TRSTENIK - OKO 50 volontera Crvenog krsta Trstenik nesebično je brinulo o sugrađanima tokom vanrednog stanja u ovoj opštini, a u petak su za osvedočenu plemenitost i nagrađeni. Svi volonteri koji su učestvovali u borbi protiv KOVID-19 u Trsteniku, dobili su posebne kartice za besplatno korišćenje svih kulturnih i sportskih ponuda u gradu.


-Sve naše službe,javna preduzeća i ustanove,u saradnji sa državnim institucijama, maksimalno su odradile svoj deo posla otkom epidemije, ali moramo da posebno da izdvojimo naše volontere, koji su dobrovoljno pomagali kada je bilo najteže-navodi Aleksandar Ćirić,predsednik opštine Trstenik.-Kao mali znak zahvalnosti,obezbedili smo im besplatno korišćenje više ponuda iz oblasti kulture,umetnosti,sporta,rekreacije.


Volonteri će moći da bez plaćanja ulaznice uživaju u bazenima, treniraju u teretani, posećuju filmske projekcije i druge sadržaje, kao i da koriste usluge biblioteke.


-Nismo zaista očekivali bilo kakvu nagradu,ali naravno da joj se radujemo-kaže volonterka Suzana Pejčinović.


-Pratim svoje srce, a ono kaže da treba da se pomogne ljudima.


Volonter Igor Živančević, napominje da je u vreme vanredno stanja bilo angažovano više od 50 volontera, a da se radilo u manjim grupama.


-Svakodnevno smo imali pozive,pre svega starijih sugrađana, mnogi su se obradovali samo kada bi nas videli na vratima-priča Igor.


Briga o starijim Trsteničanima bila je prioritet. Osim nabavke namirnica,lekova i drugih potrebnih stvari za svako domaćinstvo, volonteri Crvenog krsta učestvovali su i u pakovanju i distribuciji oko 7.000 paketa penzionerima čija su primanja manja od 30.000 dinara i dopremanju paketa za 1.500 socijalno najugroženijih porodica u opštini.Kol-centar u Crvenom krstu zabeležio je i više od 2.000 poziva.