ZAHVALjUJUćI sredstvima koje su obezbedili kraljevački privrednici u iznosu od oko šest miliona dinara, i u Kraljevu je minulog vikenda započela podela paketa pomoći najugroženijim stanovnicima.

Raspodela humanitarnih paketa, u kojima su osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu, obavlja se na osnovu podataka ovdašnjeg Centra za socijalni rad i spiska korisnika lokalne kancelarije Crvenog krsta.

- Vrednost paketa je između 1.500 i 1.700 dinara. Romima smo podelili prvih 185 paketa, a svi ostali će ovaj vid pomoći lokalne samouprave dobiti na kućnu adresu - kaže Nenad Marković, koordinator Gradskog štaba za raspodelu pomoći.

U prvoj turi pakete će dobiti 1.236 korisnika socijalne pomoći, a potom sledi distribucija i drugim ugroženim kategorijama.

Raspodela paketa pripadnicima romske manjine iz Kraljeva obavljena je na stadionu FK Sloga, a zbog neodržavanja rastojanja u dugačakom redu pred službenim ulazom, okupljene su u više navrata strogo opominjali pripadnici policije.

- Svi bi prvi da uzmu paket i odu kući, zato se i stvorila prava gungula - komentariše jedan sredovečni muškarac romske nacionalnosti. - Ima i onih koji nisu zadovoljni sadržajem paketa, kažu malo im, a ja sam presrećan. Dobili smo ulje, pirinač, makarone, namirnice za par dana. Hvala svima koji misle na nas.