Leskovac – Protestantska evangelistička crkva u gradu na Veternici, koja okuplja veliki broj vernika među leskovačkim Romima, podelila je 530 humanitarnih paketa u hrani i higijeni Romima iz tri romska naselja kao i njihovim sunarodnicima iz sela Bošnjace, u opštini Lebane.


Ova verska zajednica koja svoja bogosluženja obavlja u popularnoj „Crkvi pod šatorom“ sredstva za nabavku pomoći dobila je od donatora „braće i sestara“ iz Amerike, Engleske i Kine.


- Veliko je zadovoljstvo što smo u prilici da u ovoj situaciji, koja je zadesila čitav svet, pomognemo ugroženom romskom stanovništvu. Donatori su se rado odazvali na naš poziv bez obzira što je kriza i u njihovim zemljama – istakao je Selim Alijević, pastor romske Crve pod šatorom.


On je naglasio da će ova crkva nastaviti da ostavruje kontakte sa potencijalnim donatorima i humanitarnim organizacijama kako bi se ljudima koji su u stanju socijalne potrebe pomoglo u što većoj meri. Humanitarni paket, koji su dobili najugroženiji Romi, sadržao je 25 kg brašna, tri litra ulja, dva kilograma šećera, deterdžet za posuđe, dva sapuna i po pola kilograma eurokrema i suvog začina za jelo.


Pripadnici ove verske zajednice u Leskovcu godinama se okupljaju pod cirkuskim šatorom, jer su zvanične prostorije ove crkve postale tesne za sve njene vernike među leskovačkim Romima.