MLADI Jagodinci su ponos svog grada - rešeni da pomognu svojim materijalno ugroženim komšijama, formirali su javnu kuhinju. Iz nje svakodnevno izađe 54 obroka.

Predsednik Omladinske organizacije "Bunt" Dušan Marković, predsednik Studentske organizacije Fakulteta pedagoških nauka Nenad Ilić i vlasnik ekspres restorana u naselju Strelište Nikola Kole Pavićević, iz Jagodine, odlučili su da ne sede skrštenih ruku. Pošto je zatvorio svoj restoran, Pavićević, je svoju kuhinju dao na raspolaganje članovima ove dve omladinske organizacije.

- Od momenta proglašenja vanrednog stanja kupovali smo pakete. Ispostavilo se da to nije praktično, jer su porodice sutradan opet ostajale bez hrane. Tako smo došli na ideju da formiramo javnu kuhinju - kaže Marković, za "Novosti".

On dodaje do korisnika došli tako što su objavili kontakt telefon na koji su im se porodice javljale, a onda su, nakon uvida u njihovu situaciju, odlučili kome je pomoć najpotrebnija. Počeli su s 15 toplih obroka, a sada imaju 54 korisnika iz tridesetak porodica. Osim materijalno ugroženih Jagodinaca, kuvanu hranu dobijaju i stari i nemoćni, samohrane majke...

- Prezadovoljna sam hranom. Za mojih 68 godina nikada nisam doživela da mi donosi hranu na kućnu adresu. Često mi donesu i sredstva za ličnu higijenu i ostale potrepštine. Bog ih poživeo! - prezadovoljna je penzionerka Radmila Marković.HRANA ZA DECU

NELA Vukadinović, samohrana majka dvoje dece, zahvalna je, kako reče, do neba, jer, pošto je nezaposlena, ne zna šta bi radila da nije ovih toplih obroka.