KRALjEVO – U sklopu epidemioloških mera protiv širenja zaraze korona virusom, u Kraljevu je nastavljena detaljna dezinfekcija svih gradskih i prigradskih naselja i najfrekventnijih javnih površina.

Na ovom važnom zadatku ekipama ovdašnje Civilne zaštite i JKP „Čistoća“ pridružili su se i pripadnici Vojske Srbije – 246. bataljona Atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) iz Kruševca.

- Na osnovu naređenja komandanta Kopnene vojske generala Simovića, deo ovog bataljona angažovan je u Kraljevu sa dve cisterne na biološkoj dezinfekciji ulica, trotoara i javnih gradskih površina. Dezinfekcija se obavlja rastvorom odgovarajuće koncentracije natrijum hipohlorita koji se pokazao kao izuzetno efikasno sredstvo u borbi protiv virusa korona – kaže major Vladimir Filipović, komandant 246. bataljona ABHO iz Kruševca.

Svoju misiju u Kraljevu pripadnici ovog bataljona započeli su u ovdašnjem Romskom naselju, potom nastavili u Ribnici i na najfrekventnijim gradskim saobraćajnicama u ulicama Vojvode Putnika, Dositejevoj, Zelenoj Gori, Karađorđevoj ulici, kao i na mostovima preko Ibra.

Pročitajte još: Treći krug dezinfekcije: Sprečavanje širenja zaraze u Kraljevu

- Angažovani smo u još nekoliko gradova i opština širom Srbije – dodao je major Filipović.- Naši pripadnici su obučeni, sposobni, iskusni i motivisani za izvršavanje ovakvih zadataka i nadamo se da ćemo u saradnji sa ostalim državnim institucijama i službama situaciju što pre staviti pod kontrolu.