U Opštoj bolnici Ćuprija, u kojoj je više zdravstvenih radnika obolelo od kovida-19, u ponedeljak je obavljeno tridesetak testiranja zaposlenih, ali ne i osoblja sa nefrološkog odeljenja, na kom je kod jedne medicinske sestre potvrđen korona virus.


Na ovom odeljenju radi desetak tehničara i nekoliko lekara, a mnogi su uplašeni za svoje zdravlje jer su kontaktirali sa obolelom sestrom. Tim više jer je jedan kolega, koji je imao temperaturu i radio sa tom sestrom u smeni, dobio upalu pluća i hospitalizovan je.


- Celo odeljenje insistiralo je kod rukovodstva bolnice da budemo testirani, ali su nam rekli, najpre, da to ne dolazi u obzir. Mišljenje su promenili kad su se razboleli urolozi i dva anesteziologa. Zakazali su nam testiranje u nedelju u 13,30 sati, pa su nas onda obavestili da je pomereno za ponedeljak u isto vreme. U ponedeljak je, međutim, stiglo obaveštenje da za nas nema testiranja do daljeg i ako nam ne fali ništa, da radimo – kaže jedan od zaposlenih.


Zvaničnu informaciju o tome da li je u ponedeljak sprovedeno obimnije testiranje i za koje zaposlene u bolnici, što je ranije najavio komandat ćuprijskog Štaba za vanredne situacije Ninoslav Erić, nismo mogli da dobijemo. Direktor Bolnice za sve podatke i ovom prilikom uputio nas je na Ministarstvo zdravlja. Nezvanično, u ponedeljak je na kovid-19 testirano osoblje anesteziološke službe - budući da su dva anesteziologa obolela, kao i intenzivne jedinice i nekoliko doktora sa urologije.


Osim na nefrologiji, urologiji i na anesteziji, pozitivnih na kovid-19 ima još na ORL i na onkologiji, kao i u drugoj ćuprijskoj zdravstvenoj ustanovi – Domu zdravlja.