Leskovac – Prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja broj inficiranih korona virusom na području Leskovca povećan je, u poslednja 24 časa, sa četiri na devet pacijenata. Zvaničnih informacija iz lokalnih institucija i ustanova nema, a nezvanična, ali pouzdana saznanja govore da su najmanje tri pacijenta iz okoline Leskovca i Predejana, sa sumnjom na virus korona odnosno sa potvrđenom infekcijom u subotu transportovana u niški Klinički centar.

Osim što je virus prisutan u gradu na Veternici, on je potvrđen i kod jedne žene iz Vlasotinca, dok u ostalim opštinama okruga, prema dosadašnjim informacijama, nema inficiranih. Poslednji zvanični podaci govore da je povećan i broj osoba koji su u samoizolaciji odnosno pod zdravstvenim nadzorom i on je u odnosu na pre tri dana gotovo udvostručen. Sada se popeo na oko hiljadu i po ljudi.

Među njima su građani koji su bili u kontaktu sa obolelima kao i oni koji su boravili u inostranstvu. Najviše ih je u Leskovcu. U Vlasotincu je pod ovim merama oko 150, u Lebanu 135, a slede Medveđa i Bojnik, sa nešto više odnosno manje od 50 osoba. U obaveznoj samoizolaciji je i jedna osoba u slabo naseljenoj Crnoj Travi.