Bojan Milošević iz Niša svoj dvosobni stan koji se nalazi u blizini Kliničkog centra ponudio je na korišćenje zdravstvenim radnicima ove ustanove koji žive van grada, a koji zbog vanrednog stanja ne mogu da putuju do posla. On je preko “Fejsbuka” pozvao sve lekare i medicinske sestre i tehničare da se jave kako ne bi, dok traje vanredno stanje, putovali do svojih kuća, već da mogu bez ikakve naknade da koriste njegov stan.

U njegovom stanu površine oko 40 kvadrata koji je potpuno opremljen, mesta ima za dve do tri osobe, a do dok traje vanredno stanje oni neće plaćati ni stanarinu, niti bilo kakve troškove niti račune.

Već je došla jedna medicinska sestra iz Leskovca koja radi u niškoj bolnici. Ona je u sredu donela svoje stvari, a ostala je još jedna prazna soba tako da očekujem da se javi još neko ko ima slične muke. Ja sa porodicom živim u okolini Niša. Stan ne koristimo, tako da smo nekako želei da pomognemo lekarima kojima je podrška sada veoma potrena jer spasavaju mnoge živote, a uslovi rada su im otežani – kaže za“Večernje novosti” Bojan.On dodaje da se na ovaj korak odlučio jer mu je supruga hronični bolesnik i uverio se prethodnih godina koliko zdravstveni radnici vode računa o pacijentima.

- Ovo je na neki način moj mali gest njima za sve što rade, za njihovu borbu, za rizik po sopstveno zdravlje sa kojim se suočavaju svakog dana – dodaje on.