DIREKTOR Sportskog poslovnog centra "Spens" Milan Jarić, koji je prekjuče po podne podneo ostavku o kojoj je javnost obevestio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, juče se oglasio saopštenjem u kojem je naveo da preuzima odgovornost za probleme s vodom na bazenima.


- Preuzimam ličnu i moralnu odgovornost za nastajanje problema s poremećajem kvaliteta vode u zatvorenim bazenima "Spensa". Takođe, uprkos činjenici da nastali tehnički kvar koji je uzrokovan dotrajalošću opreme niko nije mogao predvideti, preuzimam profesionalnu odgovornost - naglasio je Jarić.


On je naveo da, iako je Grad Novi Sad sa svoje strane učinio sve da se "Spens" finansijski oporavi i obezbedi njegovo nesmetano funkcionisanje kako bi nastavio da vrši svoju funkciju važnog servisa građana Novog Sada, uz sve naše napore nisu mogli da se obezbede svi neophodni uslovi na najvišem tehničkom nivou.


- Kvarovi na sistemu su mogući i nepredvidivi, ali kao odgovoran čovek smatram da su izgovori i opravdanja u ovako ozbiljnoj situaciji izlišni i da je ostavka najmanje što dugujem građanima Novog Sada i onima koji su me imenovali na ovu odgovornu funkciju - poručio je Jarić.


Dodao je na kraju da u međuvremenu tehničke službe "Spensa" danonoćno rade da sistem počne nesmetano da funkcioniše, da se uspostavi redovan režim održavanja bazena, kako bi svi Novosađani mogli bezbedno da ga koriste.

Milan Jarić


Pročitajte još: Obnova "Spensa" od "školjke": Uređenje sportskog i poslovnog centra "Vojvodina" finansiraće grad ali i država


Prošlog petka je iz "Spensa" saopšteno da se zbog havarije na elektromreži bazeni zatvaraju, ali nije bilo navedeno da kvar utiče i na kvalitet vode u bazenima. U utorak ujutru gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević održao je hitan sastanak sa saradnicima na kojem je doneta odluka da se predostrožnosti radi privremeno zatvori i olimpijski bazen u SC "Slana bara" dok se ne utvrdi kvalitet vode.


PRIVREMENO

PO rečima člana Gradskog veća za sport i omladinu Ognjena Cvjetićanina, Grad je omogućio odvijanje treninga plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim bazenima u Novom Sadu.