Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev danas je poljoprivrednicima u Goraždevcu predao šest motokultivatora koji su obezbeđeni u okviru programa za razvoj poljoprivrede Vlade Srbije.

On je najavio da će i u narednom periodu biti, ne samo nastavljena pomoć poljoprivrednicima na KiM u mehanizaciji, opremi i repromaterijalu, već da će od njih biti prikupljane i inicijative za izgradnju pogona za pakovanje i preradu poljoprivrednih proizvoda.

"Sada kada smo elementarno zacelili stanje na KiM, tako da preživljavanje samo po sebi više nije tema, treba da podižemo lestvicu na viši nivo, a to znači da ljudi treba da počnu da žive lepo od svog rada", rekao je Kozarev.

PROČITAJTE JOŠ - SRBI U NAJVEĆEM SRPSKOM SELU U METOHIJI OPET NA UDARU: Još jedna krađa u Goraždevcu


Dodao je da je posao predstavnika države Srbije na KiM da uđu u svaku kuću i zaselak, da obiđu svako domaćinstvo, posebno porodice sa većim brojem dece, i da pomognu u traženju načina da se našem narodu u pokrajini stvore što bolji uslovi života.

"Mi smo servis ovog napaćenog naroda. Nama je zadatak i cilj da sada, kada imamo ogromu podršku državnog vrha, počev od predsednika Vučića, premijerke Brnabić i direktora Đurića, i čitavog naroda Srbije, pružimo mnogo veću pomoć, da se ona vidi i oseti", rekao je Kozarev.

Kozarev je danas u Goraždevcu imao sastanak sa članovima Privremenog organa Opštine Peć i direktorima škola i zdravstvenih ustanova sa područja te opštine, na kojem je bilo reči o problemima Srba u tom delu Metohije i načinima da se ti problemi što efikasnije reše.