Klozet bez sapuna, ubrusa i toaletnog papira, na zidu trag od izmeta neočišćen 9 dana! Pacijentkinja objavila skandalozne slike nove zgrade Doma zdravlja u Kuli

Z. RAJIĆ

subota, 01. 02. 2020. u 08:20

Клозет без сапуна, убруса и тоалетног папира, на зиду траг од измета неочишћен 9 дана! Пацијенткиња објавила скандалозне слике нове зграде Дома здравља у Кули

Foto M. Vulović

Malo spremačica, a pacijenti kradu sapun i toaletni papir, pravda se direktor dr Žarko Ševin

NA novu zgradu specijalističkih službi Doma zdravlja u Kuli proteklih dana mogla je da se primeni narodna izreka "Spolja gladac, a unutra jadac". Na to je upozorila pacijentkinja iz Crvenke Mirjana Karalić, koja je na "Fejsbuku" objavila fotografije iz toaleta na Ginekologiji, čiji je popločani zid zamazan izmetom. Ona je navela da je taj trag stajao od 14. do 23. januara (!), što je istakla kao sramotu i rukovodstva DZ i pacijenata. Mirjana je snimila i dva video-klipa, na kojima se vidi kako u klozetu nema sapuna, ubrusa i toaletnog papira.

Komentari na objavu kretali su se od duhovitih ("Možda je takav dezen pločica") do bespoštednih ("To im je obraz").

- Nesporno je da ima propusta sa naše strane. Ljut sam i na sebe i na druge odgovorne, jer su to nedopustivi autogolovi. Pitanje higijene je kompleksno, i zavisi i od onog ko je ostavio biološki trag na zidu toaleta, kao i od domaćina "kuće" - rekao je direktor DZ dr Žarko Ševin. - Na drugom spratu zgrade je i Medicina rada, gde dnevno bude i do 100 pacijenata za dobijanje ličnih uverenja. To su uglavnom pacijenti muškarci, a oni manje vode računa o higijeni. Problem je i to što pacijenti kradu sapune, ubruse i toaletni papir.

PROČITAJTE JOŠ - BRUKA: Bolnica iz horor-filmova

Neprijatne slike, kako je naglasio, mogu biti i posledica racionalizacija radnih mesta u DZ, pa je od 21 spremačice, koliko ih je bilo 2016, ostalo da radi njih 10.

PROČITAJTE JOŠ - Majstori ušli u tri stacionara: Počinje prva faza rekonstrukcije oronule Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog Centra Srbije

- One spremaju devet objekata DZ u naseljima u opštini, od kojih šest objekata radi u dve smene. U novom zdanju specijalističkih službi, na 1.300 kvadratnih metara, spremačica mora da očisti sve ordinacije, hodnike, stepeništa, liftove i toalete, službene i bolesničke. Glavna sestra kaže da spremačice ne mogu sve da postignu - kaže dr Ševin. - Ipak, pojačali smo kontrolu rada spremačica putem evidencionih tabela. One su postavljene u svakoj prostoriji i svakom liftu, i spremačice su dužne da se svakog dana na njima potpišu, kao dokaz da su obavile posao.

Toalet na Ginekologiji

UPOZORENjA SLALA NA MEJL

DIREKTOR ne veruje da je toalet bio uneređen devet dana, a pacijentkinji zamera to što je požurila na FB, umesto da je pokucala na vrata njegove kancelarije i tako ukazala na slučaj.

- Da sam imala loše namere ne bih 14. januara pisala i slala slike na mejl DZ. Nije bilo nikakvog odgovora, pa sam 7 dana kasnije to postavila na FB. Ponovo sam snimke Domu zdravlja poslala 23. januara, i tek posle toga su očistili toalet - navodi Karalićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Bozidar Ilic

01.02.2020. 09:58

Trebace nam jos sto godina za neke stvari da se naucimo.Sramota bre ljudi.Ranijih godina iz pravca Madjarske nisi mogao ni da dodjes do wc-a a da ne ugazus negde.

alfa...!

01.02.2020. 19:00

Slika i prilika Srbije.Nije ni čudno,pre tri godine u centru Kragujevca,lokal ala kafanče,nije imao sanitarija,znači proda ti piće,a ne dozvoli ti da opraviš fiziološku potrebu,i ako smo u 21. veku.