Farmaceuti iz Barselone nude posao: Ulaganje kompanije Labijana u Subotici najveća španska investicija u Srbiji

J. L.

14. 12. 2019. u 10:45

Фармацеути из Барселоне нуде посао: Улагање компаније Лабијана у Суботици највећа шпанска инвестиција у Србији

Foto J. Lemajić Laban u razgovoru sa Molinom i Ramosom

Dolazak znači otvaranje radnih mesta, kaže Laban

DOLAZAK barselonske kompanije "Labijana" u Suboticu, koja je nedavno postala vlasnik Veterinarskog zavoda, najveće španske investicije u našoj zemlji, najavio je početak još snažnije buduće saradnje Kraljevine Španije i najvećeg grada na severu Bačke.

Kako je rečeno na sastanku gradonačelnika Bogdana Labana i Raula Bartolomea Moline, ambasadora Kraljevine Španije, u narednom periodu radiće se na intenziviranju ekonomske i kulturne saradnje, kao i odnosima između dve zemlje.

- Pored velikog broja poznatih svetskih kompanija koje ovde posluju, u našem gradu odnedavno je prisutan i jedan veliki španski investitor, farmaceutska kompanija "Labijana", koja je stopostotni vlasnik Veterinarskog zavoda u Subotici. To znači otvaranje novih radnih mesta i povećanje izvoza postojećih kompanija, jer ta španska kompanija posluje u više od 50 zemalja - istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Siguran sam da ćemo biti dobri partneri i da u Subotici mogu da računaju na ono što krasi njene građane, a to je da smo otvoreni za saradnju, da smo dobri domaćini, da profesionalno ispunjavamo svoje obaveze i da ćemo pomoći da i druge kompanije iz Španije, poput "Labijane", koja je pionir investicija iz te zemlje u Srbiji, dođu u naš grad.

Ambasador Molina predložio je uspostavljanje kulturne saradnje i bratimljenje Subotice i pojedinih gradova iz Španije koji su slični u arhitektonskom i kulturološkom smislu.


PROČITAJTE JOŠ: Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021.


- Kako je jačanje ekonomskih veza između Španije i Srbije najvažnije, investicija renomirane kompanije "Labijana" je veoma bitna jer će, pored poboljšanja ekonomskog stanja u ovom gradu, pomoći da mi više izvozimo, a doprineće i upodobljavanju naših farmaceutskih standarda sa standardima Evropske unije. To je do sada najveća i najvažnija španska investicija u Srbiji i sigurno će doprineti jačanju ekonomskih veza grada Subotice i cele Srbije sa Španijom - smatra ambasador Molina.


"LABIJANA"

Po rečima Manuela Ramosa, predsednika kompanije "Labijana", zaposleni u Veterinarskom zavodu u Subotici, kao delu grupacije "Labijana", stručni su i izuzetno profesionalni, posebno kada je reč o biološkim inovacijama, zdravlju životinja i farmaceutskim standardima.

- Zadovoljan sam što je Veterinarski zavod postao deo naše grupacije i on će biti stub svih naših aktivnosti - naglasio je Ramos.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije