Novosti slala mužu čak za Bagdad

V. MITRIĆ

19. 07. 2019. u 07:35

Новости слала мужу чак за Багдад

Milojka Panić, naš redovni čitalac / Foto V. M.

Milojka Panić (87), iz Loznice, uz naše novine od prvog broja daleke 1953. godine. I suprug Veličko je zavoleo „Novosti“, pa ih je skupljala i slalu mu ih u Bagdad, gde je jedno vreme radio

DOMAĆICA Milojka Panić (87) iz lozničkog naselja Gradilište, podno Gučeva, čita "Novosti" od prvog broja. A taj prvi primerak, seća se dobro, 16. oktobra davne 1953. godine, iz Beograda joj je doneo suprug Veličko, u Mali Zvornik, gde su živeli, koji je vozio materijal za izgradnju Hidroelektrane "Zvornik", najstarije hidrocentrale u SFRJ. Od tada, kako kaže, nije se razdvajala od omiljenog lista, ne samo njoj, već i celoj njenoj porodici.

Milojka, rodom iz Gornjeg Dobrića, podno Cera, imala je strica Milivoja Stevanovića koji je bio značajan funkcioner posle rata. Stric se baš obradovao kad je saznao da su njene omiljene novine i njegove, i smatrao je da su svojevrsno osveženje na medijskoj sceni, ne samo Beograda i Srbije, već čitave SFRJ.


PROČITAJTE JOŠ. POSLE OLUJE OSTAO LOM: Pomoć šestočlanoj porodici za popravku krova

- Stric me je pitao kako sam i zašto zavolela te novine - priča nam ova vitalna žena. - Rekla sam mu da sam se listu odmah obradovala po izgledu i sadržaju, jer sam, prosto, "gutala" svaku stranu, svaki pasus i red. Oduševile su me zanimljive vesti, pametni komentari, reportaže o ljudskim sudbinama, razni saveti lekara, pa recepti, zanimljivosti, sve do ukrštenih reči i humora.

I Veličko ih je zavoleo, veli Milojka, pa ih je skupljala i slala mu ih svakih mesec dana u Bagdad, gde je jedno vreme radio. Kada su im stasala deca Nada i Mile, i oni su ih kupovali. I svi su voleli, kako kaže, te porodične i narodne novine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije