ПОСЛЕ ОЛУЈЕ ОСТАО ЛОМ: Помоћ шесточланој породици за поправку крова

Ј. Ј. Баљак

четвртак, 18. 07. 2019. у 11:45

ПОСЛЕ ОЛУЈЕ ОСТАО ЛОМ: Помоћ шесточланој породици за поправку крова

Фото Општина БЦ / Кућа породице Бене којој је олуја однела кров

Подршка општине за породицу Бене из добричева чију је кућу погодило невреме. Само 10 дана од олује, мајстори на радном задатку

ШЕСТОЧЛАНА породица Бене из села Добричево, код војвођанске Беле Цркве, пре десет дана буквално је остала без крова над главом, када је им страшно невреме са трошне куће однело црепове и део кровне конструкције. У помоћ су им одмах притекле комшије, које су три дана уклањале шут, а ових дана је, захваљујући локалној самоуправи, стигао и грађевински материјал за санацију штете, како би се Бенеови што пре вратили нормалном животу.

Прочитајте још: НЕВРЕМЕ ПРОТУТЊИЛО СРБИЈОМ: Лозница без струје,у Шапцу падале фасаде, у Новом Саду дрвеће уништило аутомобиле, летели контејнери (ФОТО+ВИДЕО)

Причајући кроз сузе, глава ове сиромашне породице Иштван присећа се кобног предвечерја, које их је, срећом, само привремено иселило из куће.

- Био је прави лом, олуја је носила буквално све пред собом. Добро је да су ми деца у том тренутку била код комшије, па нису доживела ту страхоту - каже Иштван, који има четрнаестогодишњу ћерку, сина од 12 и близанце од осам година. - Нико није повређен, али је за нас штета огромна. Сами не бисмо могли да решимо овај проблем и зато сам захвалан свима који су нам помогли.

Прочитајте још: Јовичић: Помоћ добило 935 породица на левој обали Дунава

Комшије кажу да су Бенеови изузетно вредни и поштени људи. Живе од социјалне помоћи и Иштвановог надничења. Заслужили су, истичу, да им се помогне, јер су они увек помагали другима. Зато су се мештани посредством сеоске месне заједнице обратили локалној самоуправи, која је без поговора обећала да ће купити сав материјал за санацију.

Иштван Бене (лево) и Дарко Богосављевић

- Мајстори су већ на задатку и драго ми је да смо за тако кратко време нашли начин да помогнемо овој породици са четворо дивне деце. Наставићемо и даље да бринемо о њима - поручио је први човек Беле Цркве Дарко Богосављевић.

Док се радови не заврше, малишани бораве код рођака.

ЗБРИНУТИ

ДРАГАН Поповић, директор Центра за социјални рад "8. мај", преко ког су купљени црепови и грађа, предочава да је та установа досад на сличан начин помогла у збрињавању више од 80 породица са територије Беле Цркве. Сада су обећали да ће за све четворо деце Бенеових обезбедити уџбенике и сав школски прибор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације