KIKINDA - Lokomotiva i jedan vagon teretnog voza koji je prevozio kamen, danas popodne, oko 16,30 sati, iskliznuo je iz šina na Železničkoj stanici u Kikindi. Iskliznuće voza dogodilo se prilikom manevra na Železničkoj stanici, a zbog ovog incidenta prekinut je železnički, ali i drumski saobraćaj na lokalnom putu Kikinda-Nakovo, gde se nalazi i Granični prelaz sa Rumunijom i koji radi do 19 sati.


Pročitajte još: Počela rekonstrukcija pruge Niš - Zaječar


Vagoni koji su ostali na pruzi su povučeni, a uklanjanje lokomotive i vagona koji je iskliznuo biće moguće samo dizalicom, čiji se dolazak tek očekuje.

Kako “Novosti” saznaju u kompoziciji je bilo ukupno 16 teretnih vagona, a do iskliznuća je došlo deset minuta nakon zatvaranja rampe na pružnom prelazu. Mesto incidenta obezbeđuje Saobraćajna policija, koja je odmah izašla na teren i vozače preusmerava na alternativne putne pravce.


Pročitajte još: Vagoni sa fosfornom kiselinom iskliznuli sa pruge


Istraga će pokazati šta je uzrok iskliznuća lokomotive i vagona, mada se, prema nezvaničnim informacijama, kao razlog navode oštećenja, ali i krađa novih šina i klinova na prizi koji su postavljeni pre pola godine.