NS: Promenada brža od rokova

N. S.

utorak, 13. 02. 2018. u 07:48

НС: Променада бржа од рокова

Foto D. Dozet

Odmiču radovi na izgradnji najvećeg tržnog centra u zemlji i ovom delu Evrope. Otvaranje do kraja godine. Zakupci zainteresovani za najam poslovnih prostora. Prodavnice će imati i poznati brendovi

NOVOSAĐANI zainteresovani za gradnju "Promenade", najvećeg tržnog centra u Srbiji ali i u ovom delu Evrope, koju na najskuplje plaćenom zemljištu u Novom Sadu na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, podiže južnoafrička kompanija "Nepi rokastl", više ne moraju da "vire" kroz ogradu. Građevinari, koji koriste neuobičajeno tople dane za ovo doba godine, već uveliko rade na izgradnji prve nadzemne etaže ovog centra.

Otvaranje "Promenade", koja bi trebalo da ima površinu veću od 140.000 kvadratnih metara, od kojih je oko 50.000 kvadrata namenjeno za izdavanje, planirano je do kraja ove godine, ali kako procenjuju u "Nepiju", radovi bi mogli da budu završeni i ranije.

- Imali smo sreće i bez problema smo završili najsloženiji deo posla - izgradnju podzemnih etaža, i sada nam predstoji lakši deo posla - zadovoljni su u "Nepiju". - Konstrukcija za spratove se uveliko podiže, i radovi skoro da su premašili planiranu dinamiku. Na gradilištu u svim vremenskim uslovima imamo angažovanih 500, a nekad i više radnika - kažu izvođači radova.

Šoping-mol, čiji je projekat uradio arhitekta Đorđe Bajilo, trebalo bi prema planovima prve kupce da primi do 5. decembra, a kako se očekuje posao u "Promenadi" bi trebalo da dobije oko 1.500 Novosađana, pošto se već sada za atraktivne prostore interesuju najveći svetski trgovački lanci.

- Novosađani i gosti Novog Sada moći će poklone za sledeću Novu godinu da kupuju u "Promenadi", u prodavnicama najvećih svetskih brendova - jasni su u "Nepiju". - Domaće kompanije, pa i one lokalne, i same su uvidele značaj novog centra koji gradimo. Biće tu, naravno, uz prostore za trgovinu, mesta i za ugostiteljske i zabavne sadržaje, tako da će "Promenada" opravdati svoj naziv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije