Kosanović: Odlazim!

Z. ĆOROVIĆ

utorak, 08. 03. 2005. u 17:57

Косановић: Одлазим!
Selektor mlade reprezentacije (ne)očekivano podneo ostavku - Ne mogu da radim sa ljudima kao što su Dragan Stojković i Zvezdan Terzić, ne želim da budem deo španske sapunice ili izbora za "Pjesmu Evrovizije". Okuka novi selektor?
MILORAD Kosanović nije više selektor mlade reprezentacije pošto je i zvanično podneo ostavku. NJegov odlazak je lebdeo u vazduhu poslednjih mesec dana, ali se ipak nije izbeglo da taj čin ne protekne u mučnoj, nedoličnoj atmosferi i za Savez i za, sada već bivšeg selektora.
Kosanović je održao svoj monolog na konferenciji za štampu, izneo razloge odlaska, a zatim ustao i rezignirano otišao. Kada su novinari pokušali da mu postave pitanja, samo je odmahnio rukom:
- Ništa više neću da kažem na ovu temu. Odlazim, nema me više - delovalo je kao da je sa olakšanjem rekao Kosanović.
Kao razloge za ostavku Kosanović je naveo:
- Odluku sam doneo posle preksinoćnih razgovora sa Draganom Stojkovićem, Zoranom Damjanovićem i Zvezdanom Terzićem. Shvatio sam da imam njihovu samo verbalnu, ali ne i pravu, radnu podršku. Pošto sa takvim ljudima ne mogu da radim, niti da vodim ekipu u lošoj atmosferi koja se stvorila u poslednje vreme, odlučio sam se za odlazak. Ne želim da igrači ispaštaju, a pred njima su dve najvažnije utakmice u kvalifikacijama.
Kosanović je dodao, pomalo sarkastično, da "ne želi da bude deo španske sapunice ili izbora za Evropjesmu, niti da ruši sportska prijateljstva koja ima". Ipak, indirektno, između redova, optužio je čelnike Saveza da su licemeri.
Negde isto vreme kada je Kosanović odlazio, u hodnicima Saveza, predsednik Dragan Stojković je čestitao službenicama osmi mart. Prošao je pored novinara kao de se ništa nije dešavalo, kao da je sve po starom...

CRNOGORCI MU "DOŠLI GLAVE"
"SLUČAJ Kosanović" počeo je 16. novembra, posle utakmice mladih selekcija Belgije i SCG. Izgubili smo tada sa 4:0, ali poraz nije bio povod za zemljotres koji je prodrmao našu "kuću fudbala". Predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević je tražio da Kosanović podnese ostavku jer u timu nije bilo nijednog igrača iz crnogorskih klubova. U labavoj zajednici, politika je razjela "bubamaru", otvoren je veliki front koji se kulminirao jučerašnjom ostavkom Kosanoovića.

KRATAK STAŽ
KOSANOVIĆ je na klupu mlade reprezentacije seo sredinom septembra prošle godine i vodio je ekipu na samo tri utakmice u kvalifikacijama za EP: pobedili smo BiH (4:1) i San Marino (9:0), a poraženi od Belgije (0:4)

OKUKA SELEKTOR?
KOSANOVIĆ je podneo ostavku, a već se zna i ko će ga zameniti. Očigledno, u Savezu su samo čekali da se iskusni stručnjak povuče i praktično već imali u rezervi Dragana Okuku koji će debi na klupi mladih imati 29. marta protiv Španije u Novom Sadu.
Dakle, "kec iz rukava" je trener čiji je poslednji klub bila Legija iz Varšave i koji se minulih meseci stalno pojavljivao u medijima kao kandidat za mnoge naše klubove. Okuku je vest zatekla u Grčkoj, gde je posmatrao utakmicu PAOK - Olimpijakos, ali se očekuje da se već danas dogovori sa čelnicima FS SCG.
J.S.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije