DŽAKA O PROSLAVI GOLA: To je bilo za moje ljude, za one koji me nisu zapostavljali

Tanjug

22. 06. 2018. u 23:43

To su bile jednostavno čiste emocije. Protivnici me uopšte nisu interesovali - poručio je DŽaka. Šaćiri je rekao da se radi o fudbalu, ne o politici

ЏАКА О ПРОСЛАВИ ГОЛА: То је било за моје људе, за оне који ме нису запостављали

Granit DŽaka Foto: Tanjug/Laurent Gillieron/Keystone via AP

Švajcarski reprezentativac Granit DŽaka, koji je postigao gol, kojim je izjednačio rezultat u utakmici Svetskog prvenstva protiv reprezentacije Srbije, kaže da njegovo slavlje "albanskim orlom" nije bila nikakva poruka protivniku.

- Iskreno, protivnici me uopšte nisu interesovali. To je bilo za moje ljude, koji su me uvek podržavali. Za one, koji me nisu zapostavljali, u mojoj domovini, odakle su koreni mojih roditelja. To su bile jednostavno čiste emocije - kazao je za švajcarsku televiziju SFR igrač kosovsko-albanskog porekla.

Istakao je da je za njega ovo bila posebna utakmica, dodajući da su mu hiljade ljudi, porodica iz Švajcarske, iz Albanije i sa Kosova pisali uoči meča.

Đerdan Šaćiri, koji je postigao pobedonosni gol za Švajcarsku, i koji je na isti način proslavio pogodak, rekao je da se nije radilo o politici već o fudbalu.

Vezano za zviždanje protiv njega ukazao je da se moglo čuti sve i svašta.

Švajcarski dnevnik "Blik" na svom sajtu ukazuje da je DŽaka provocirao Srbiju, koja nije priznala nezavisnost Kosova.

List ujedno podseća da je u novembru 2014. u nacionalnom timu Švajcarske dogovoreno da se ubuduće odustane od slavlja "albanskim orlom".

- Muško obećanje od tada važilo je skoro četiri godine, do petka veče - konstatuje "Blik".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Arben

23.06.2018. 02:05

@Serbia forever - Covek ima plan u svome zivotu, da prvo zaradi milione pa da onda daje neke milione za ekipu Kosova i onda da se komacno prebaci za ili radi selekciju za Kosovo. Za 5 godina Kosovo ce biti fudbalska sila! Sve je u planu ;)

Robert

23.06.2018. 01:15

Zasto se pridaje paznja ovom nacionalisti u dresu tudje drzave koji sanja tzv."veliku albaniju".Daj malo pisite o FSS i Mladenu Krstajicu,treneru amateru koji je nasledio gotovu selekciju sa kojom je Muslin izborio plasman na SP.

Goran T

23.06.2018. 06:55

Ma da. Sve što vi uradite nije politika a a mi igramo za svoju zemlju krstimo se sa tri prsta a onda je to politika i provokacija. ma šta drugo očekivati od ovih bednika.

Goran

23.06.2018. 09:02

Stalno trazite krivce,,pa sa ovom igrom ne mozes nista,tako se igralo prije sto godina,,,gdje je Matic,Sergej,Kostic,Ivanovic,,ni prvu utakmicu nisu dobro igrali,,sramota bi bila da Brazil ne ode dalje,,,

Grof

23.06.2018. 09:52

Ko pobedi ima pravo da se raduje. A mi bi trebali da razmislimo kako da se radujemo protiv Brazila

Bolime glava

23.06.2018. 10:23

Nemaju Srama Ponosese Sa Tudjom Drzavom , Albanci su Bolesnici , Samo Što dalje od njih .........

modi

23.06.2018. 18:38

krivo mi je toliko!ali moram da priznam da je golcina bila svedske klase.a onaj drugi od sacirija umalo ne izinuse stojkovic i tosic kako ih sipac navuko.mislim