ЈЕДВА су чекали навијачи Виртуса деби Милоша Теодосића у дресу болоњског тима. Дочекали су га у мечу трећег кола италијанског првенства против шампиона Венеције и били егзалтирани наступом српског аса, који је за 21 минут на терену постигао 22 поена и седам пута асистирао.

- Играчи са клупе су нам много помогли, посебно Теодосић у првом полувремену. Потврдио је да, када је здрав, има квалитет и искуство да погура тим - каже тренер Болоњеза Александар Ђорђевић.

Доскорашњи селектор Србије пренео је и детаље са тајм-аута у тренуцима када је Виртус био у осетном резултатском заостатку.

- Теодосић је поручио екипи: "Морамо да будемо мирни, у том случају сигурно побеђујемо". Рекао је то у тренутку када је екипа губила десет разлике. Тим је то чуо, а он показао да је вођа, изузетан играч који осећа своју улогу.

Ђорђевић очекује још боље партије када се Теодосић у потпуности опорави од повреде стопала, због које је пропустио Светско првенство у Кини.

- Милош је још далеко од форме неопходне за ритам утакмица на свака три дана. Али, опоравља се добро. Радићемо и даље на побољшању његовог физичког стања - каже стратег Виртуса после трећег тријумфа у три утакмице у "Палаканестру".