Капитен фудбалске репрезентације Србије Александар Коларов рекао је да је било тешко наћи мотивацију за Луксембург, али да је његова екипа "рутински одрадила посао".

"Ван пласмана смо, што је тежак ударац за све нас. Тешко је било да се мотивишемо за Луксембург, али смо нашли снагу. Има шест месеци до баража. Тешко је мотивисати се и наћи снаге после тешког ударца од Португала. Мислим ипак да смо рутински одрадили утакмицу", рекао је Коларов новинарима после утакмице у Луксембургу.

Србија је победила Луксембург са 3:1, али три утакмице пре краја групе има малу шансу да се кроз квалификације пласира на Европско првенство.

Коларов је казао да је било тешко играти после дуела са Португалом.

"Тешка утакмица после онакве против Португала. Знали смо да то није Луксембург од пре не знам колико година, добра су екипа. Урадили смо шта смо хтели и победили. Није брилијантне игре, али смо заслужено победили", казао је Коларов.

Српски фудбалер Александар Митровић рекао је да је могао да да још голова вечерас против Луксембурга, али да не треба бити алав и да је екипа најбитнија.

"Можда сам могао да дам још који гол, али не треба бити алав. Увек може боље. Лепо је ово дошло после пораза од Португала. Задовољан сам, идемо даље", рекао је Митровић новинарима у Луксембургу.

Митровић је дао два гола у победи Србије над Луксембургом у квалификацијама за Европско првенство.

Сада има 28 голова за репрезентацију Србије.

Престигао је Предрага Мијатовића и Боривоја Костића на листи најбољих стрелаца, има исти број голова као Тодор Веселиновић, а један мање од Душана Бајевића.

"Лепо је бити у друштву играча који су оставили траг у светском фудбалу. Не бих себе поредио са таквим именима. Велика је част бити међу њима. Срећан сам због тога, али је екипа најбитнија, да остварује резултате", навео је Митровић.

Задовољан је због победе у Луксембургу.

"Пре свега ментално тешка утакмица после пораза од Португала. Али, давали смо голове на време, решили утакмицу и освојили лепа три бода. Добро је што смо се вратили победама и битно је да наставимо овако", казао је Митровић.

Србија има мале шансе да се кроз квалификације пласира на Европско првенство. Следи јој дуел са Литванијом у октобру.