Đerona zvanično predstavljen: Vidovdan je dobar znak

Đ. SAMOILOVIĆ

nedelja, 28. 06. 2020. u 12:34

Ђерона званично представљен: Видовдан је добар знак

Toni Đerona foto: N.Paraušić

Znam da je ovo važan dan za srpski narod, veliki izazov je pred nama, kaže Toni Đerona

TONI Đerona (47), novi selektor srpskih rukometaša, zvanično je javnosti predstavljen danas, na jedan od najbitnijih srpskih praznika - Vidovdan. Nada se Španac da će dan u koji je utkana dugogodišnja istorija našeg naroda, njemu doneti sreću na klupi "orlova", i da će muška reprezentacija konačno krenuti uzlaznom putanjom.

- Zadovoljstvo je što sam u Beogradu. Drago mi je što ulazim u ovoj projekat. Znam da je danas važan dan za srpski narod, Vidovdan. Možda je to dobar znak i dobar dan da krenemo u sve ovo. Veliki izazov je pred nama, postavljamo konture našeg rada. Krećemo da razmišljamo o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine. Zahvaljujem se Savezu na ukazanom poverenju - rekao je juče Đerona na promociji.

Objasnio je zbog čega je prihvatio poziv našeg Saveza, ali i priznao da je i ranije bilo kontakata.

- Prihvatio sam posao zbog izazova. Mnogi treneri bi bili srećni da imaju šansu da sarađuju sa vrhunskim igračima kao što ih ima Srbija. Ovo je reprezentacija sa tradicijom i rezultatima. Sarađivao sam sa mnogim igračima, poznajem srpski mentalitet. Kada me je Dragan Škrbić pozvao prvi put tada nisam mogao, ali sam uvek imao na umu posao u reprezentaciji Srbije - istakao je španski stručnjak.

Sve je zanimalo da li se očekuje povratak igrača koji ranije nisu bili deo nacionalnog tima, poput Petra Nenadića. Toni je potvrdio da je u kontaktu sa igračima koje ima u svojoj viziji.

- Pričao sam sa mnogim bivšim igračima kao što su Nenad Peruničić, Dejan Perić i Darko Stanić. Dobio sam dosta informacija. Pričao sam sa igračima koji su bili deo reprezentacije na Evropskom prvenstvu ove godine, ali i sa onima koji nisu. Osnova svega je da napravite dobru analizu, a za to su mi potrebne informacije - poruka je Đerone.

ŠKRBIĆ: AMBICIOZAN PROJEKAT

NI Dragan Škrbić, potpredsedik RSS, ne krije zadovoljstvo zbog angažovanja španskog stručnjaka.

- I pre dve godine smo pričali sa Đeronom, ali se nisu poklopile kockice jer je imao angažman. Ovaj projekat je veoma ambiciozan. Trudićemo se da rukomet opet bude u samom vrhu. Za to nam je potrebno mnogo rada i sreće - poručio je Škrbić.