Održana Skupština OKS: Medalje su dokaz rada

N. I.

18. 06. 2020. u 19:49

Одржана Скупштина ОКС: Медаље су доказ рада

Božidar Maljković foto: N. Paraušić

Prvi put u istoriji Olimpijskog komiteta Srbije u četvrtak je sednica Skupštine održana putem video-konferencije, iz predostrožnosti zbog posledica virusa korona
PRVI put u istoriji Olimpijskog komiteta Srbije u četvrtak je sednica Skupštine održana putem video-konferencije, iz predostrožnosti zbog posledica virusa korona.

Usvojeni su izveštaj o radu, finansijski i izveštaj Nadzornog odbora za 2019. godinu, kao i finansijski plan i plan rada za tekuću godinu. Predsednik OKS Božidar Maljković iskoristio je priliku da se u svom uvodu osvrne na rezultate iz proteklog perioda.

- Suštinu rada OKS čine sportski programi, a najvažniji je Olimpijski program "Tokio 2020". U prethodnoj godini, kroz ovaj program finansirano je 103 sportista iz 15 individualnih sportskih grana, odnosno osam ekipa iz četiri timska sporta. Kao rezultat ovakvog pristupa, osvojene su četiri medalje na svetskim prvenstvima, 17 medalja na evropskim prvenstvima, a na Drugim evropskim igrama u Minsku osvojeno je šest odličja - istakao je Maljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije