Udovičić posetio Severnobanatski okrug

Tanjug

petak, 05. 06. 2020. u 21:12

Удовичић посетио Севернобанатски округ

Udovičić sa decom Foto: Tanjug

Cilj ovih poseta je da se u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave, sportskim stručnjacima i sportistima utvrdi sa kakvim se izazovima susreću u radu i šta im je neophodno

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u nastavku obilaska lokalnih samouprava, posetio je danas opštine Kanjiža, Čoka i Kikinda u Severnobanatskom okrugu.


Cilj ovih poseta je da se u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave, sportskim stručnjacima i sportistima utvrdi sa kakvim se izazovima susreću u radu i šta im je neophodno da bi nesmetano obavljali trenažni proces.


- Danas sam u Kanjiži imao priliku da se družim sa sportistima i sportskim radnicima. U otvorenom razgovoru sa njima i predstavnicima lokalne samouprave analizirali smo njihove potrebe i načine kako bismo njihov rad podigli na još viši nivo. To je preduslov da se u Kanjiži rađaju novi šampioni poput atletičarke Marine Živković i rvača Ane Fabian i Dejana Petrovića, proslavljenih sportista ove opštine - istakao je ministar Udovičić.


Nakon Kanjiže Udovičić je posetio karatiste u sali OŠ „Jovan Popović“ u Čoki.


- Vrlo je važno da širimo svest o značaju bavljenja sportom, posebno kod mladih. Pre više od godinu dana uručili smo sportsku opremu i rekvizite ovoj školi u kojoj se sada nalazimo. Danas su tu talentovani mladi karatisti. Siguran sam da će karate klub „Čoka“ i u budućnosti biti najuspešniji klub u okviru Šotokan karate saveza Srbije, kao što su bili u prethodnom periodu- istakao je ministar omladine i sporta.


Tokom posete Kikindi, Udovičić se osvrnuo i na prelepu arhitekturu i zelenilo grada, ali pre svega na divne ljude koji u njemu žive.


- Pored toga što je veliki turistički potencijal Kikinda je i grad sporta. Ovaj grad može da se pohvali velikim brojem sportskih organizacija, udruženja i saveza. Danas sam se upoznao sa rukometašicama i rukometašima i razgovarali smo o njihovim planovima i željama za budućnost. Razgovarali smo i o uslovima u kojima treniraju ali i o takmičenjima i manifestacijama koje se organizuju u Kikindi. Ovaj grad treba da nastavi da razvija sve vrste sportova, da podari Srbiji nove šampione kao što su mnogi naši proslavljeni košarkaši i fudbaleri koji su ponos ovog grada . Kikinda može da se pohvali i šampionima u znanju. Pravi primer je Aleksa Konstantinov, matematički genije iz Kikinde, koji je dobio čak četiri nagrade Fonda za mlade talente Republike Srbije- zaključio je ministar Udovičić.


U Sportskom centru „Jezero“ u Kikindi završeni su radovi na sanaciji bazena i tribina, a preostali su radovi na mašinskim instalacijama grejanja i hlađenja.


Vrednost ovog projekta je 17,8 miliona dinara, koji je finanirala EU u okviru IPA 2015 projekta.


TRENING KAJAKAŠA I KAJAKAŠICA
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas naše kajakaše i kajakašice na treningu, koji su počeli sa pripremama za predstojeća takmičenja.
- Drago mi je da su se kajakaši vratili punom kapacitetu treninga, tu smo da ih podržimo u svakom smislu. Uslovi koje imaju naši kajakaši danas su izjednačeni sa uslovima koje imaju sve njihove kolege u svetu i na to jesmo ponosni. Uz njihovu ovaku ogromnu energiju i rešenost i uz našu podršku siguran sam da ćemo pobediti sve tragove vremena iza nas i spremno ući u nove izazove – istakao je ministar Udovičić.

Kajakašicu Milicu Starović i kajakaša Strahinju Stefanovića očekuje veliki izazov, pošto su obezbedili učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije