Armstrong ne prestaje da šokira: Dopingovao sam se i u 21. godini (VIDEO)

Novosti online

19. 05. 2020. u 10:59

Армстронг не престаје да шокира: Допинговао сам се и у 21. години (ВИДЕО)

Lens Armstrong foto: EPA

Uvek kada su mi predlagali nešto, odluke sam donosio sam, rekao je doživotno suspendovani biciklista
Nekadašnji biciklista, sa vrhunskim rezultatima, Lens Armstrong (48) doživotno je diskvalifikovan 2012. godine zbog dopinga. Otkriće da je taj velikan sporta prevario svet u to vreme bilo je šokantno, a ESPN je godinama kasnije napravio dokumentarac na tu temu i premijera je zakazana za 24. maj.

"Ne mogu da isključim mogućnost da je postojala veza između upotrebe zabranjenih supstanci i mog oboljenja od raka", rekao je Lens, koji se odavno pokajao zbog svojih grehova, ali ga to nije poštedelo u životu muke koju je prošao sa kancerom testisa.

Ono što je Armstrong još obelodanio u filmu o sebi i dalje ima snagu da šokira javnost.

"Prvi put kada sam koristio supstance? Mislim da sam imao 21 godinu. Jedini put u životu koristio hormon rasta 1996. Već u prvoj sezoni kao profesionalac uzimao sam kortizon. Uvek sam znao šta se dešava. Uvek kada su mi predlagali nešto, odluke sam donosio sam", rekao je čovek koji je dominirao Tur de Fransom, a priznanje o dopingu mu je uzelo sedmu titulu na najpoznatijoj trci sveta.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ja Pajao

19.05.2020. 11:32

pa sta je novo u celoj prici...danas se ni na jednom takmicenbu ne testiraju Americki sportisti...zamislite covek sedam puta osvoji Tur i samo jednom tj zadnji put bio dopingovan...citav sport je postao lakrdija...steta kako bolesni umovi unistavaju sve sto je lepo na ovom svetu...

Горки

19.05.2020. 12:17

Ма њему је опроштено. Ипак је он Американац.