KRUNA ostaje u Španiji. "Crvena furija" je drugi put zaredom prvak Evrope u rukometu, pošto je u veoma dramatičnom finalu u Stokholmu savladala Hrvatsku sa 22:20 (12:11). Španci su, tako, izborili i učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a "kaubojima" se ni treće finale nije pozlatilo.


Puleni Line Červara su odlično počeli, poveli sa 2:0, diktirali ritam sve do 19. minuta, kada su stekli 10:7. Španci se nisu dali zbuniti, zaigrali su čvršće u odbrani, Hrvati nisu deset minuta postigali gol i preokrenuli su na 11:10.


U drugom poluvremenu Stepančić je na početku izjednačio na 12:12, da bi "crvena furija" za tri minuta napravila seriju 4:0 za 16:12. Ali, to nije slomilo Hrvate. Zaigrali su odlučnije, hrabrije i u 54. minutu su poveli sa 19:18. Ipak, u finišu su daleko bolje i sigurnije odigrali Španci, koji su brzim golovima uspeli da vrate prednost i stignu do svoje druge evropske titule.


Bronzu je osvojila Norveška, koja je savladala Sloveniju sa 28:20 (12:9). Peti su Nemci, koji su bili bolji od Portugalije - 29:27 (14:12). Podsetimo, rukometaši Srbije su zauzeli 20. mesto. Nadamo se da će biti uspešniji na sledećem EP 2022. u Slovačkoj i Mađarskoj.


Kapiten Hrvatske Domagoj Duvnjak proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) šampionata. Najbolji odbrambeni igrač je Nemac Hendrik Pekeler.


Više od 20.000 navijača je izabralo idealan tim u kojem su, osim Duvnjaka i Pekelera, Perez de Vargas (Španija), Joendal (Norveška), Sagonsen (Norveška), Karačić (Hrvatska), Banhidi (Mađarska), Makeda (Španija) i Janc (Slovenija).