NAJBOLjA odbojkašica Evrope i sveta Tijana Bošković stigla je u svoju rodnu Bileću, gde su je dočekali porodica, prijatelji i brojni sugrađani, kako bi zajedno proslavili poslednji uspeh reprezentacije Srbije - titulu prvaka Evrope.


- Veoma sam uzbuđena i srećna što sam izdvojila vreme da dođem kući, jer ipak je najlepše biti ovde. Ponosna sam na našu reprezentaciju, na uspeh koji smo ostvarili, a hvala mojim Bilećanima na ogromnoj podršci svih ovih godina - istakla je MVP prvenstva u Ankari.


PROČITAJTE JOŠ: Tijana za “Novosti”: Najlepše se slavi sa narodom!


Njenim saigračicama i njoj mnogo znači podrška iz Republike Srpske, a svima je poznato da posle svakog velikog uspeha reprezentacije u Tijaninim rukama zavijori se zastava sa imenom gradom odakle je krenula da osvaja sve što se u odbojci može osvojiti.


- Mnogo puta sam rekla da nam podrška iz Srpske mnogo znači. Svaki put kada imam priliku da pokažem da sam iz Bileće, ja to s ponosom i uradim.


PROČITAJTE JOŠ: TIJANA, RADOST NAŠIH SRCA: U Bileći ponosni na svoju šampionku i najbolju evropsku i svetsku odbojkašicu


Svoj kratki odmor provešće u Bileći, a u njenom gradu već se spremaju za doček naredne godine, kada su na redu OI. Da bi to volele reprezenatitvka Srbije ne krije, ali ističe da je rano sada o tome pričati.


- Mi se sada trudimo da uživamo u evropskom zlatu. Dva glavna cilja u ovoj godini smo ostvarili - overili smo vizu za OI i odbranili tutulu Starog kontinenta. Znamo da svi očekuju Olimpijske igre sledeće godine, ali o tome ćemo pričati kada dođe vreme - naglasila je Tijana Bošković, zahvaljujući se sugrađanima na svemu, u dvorani koja nosi njeno ime.


"MOJA SEKA MVP"

TIJANU Bošković u Bileći su dočekali njena porodica, prijatelji i mnogobrojni uglavnom mlađi građani. Ni ovog puta emocije nisu izostale, Tijana je bila posebno srećna kada joj je ispred dvorane pritrčao mali rođak Arsenije Bošković, koji je nosio majicu sa natpisom "Moja seka MVP".