Mandić: Šraubu spremao dva dana

S. K.

24. 06. 2019. u 21:48

Мандић: Шраубу спремао два дана

Dušan Mandić foto: N. Paraušić

Srpski vaterpolista finale sa Hrvatskom obeležio prelepim pogotkom u poslednjoj četvrtini: Sve se poklopilo, taj gol doneo nam je samopouzdanje i razgalio publiku

DUŠAN Mandić obožava finala. Levoruki vaterpolista je u nedelju protiv Hrvatske odigrao briljantno, bio uz Filipovića nezadrživ, a posle njegove šraube za 9:9 publika je pala u trans, a ekipa je dobila energiju da u finišu meča slomi velikog protivnika.

- Tačno je da je to bio hrabar potez u tom trenutku. Ali ja sam o tom šutu razmišljao dva dana, kako ga na najbolji mogući način izvesti. U tom trenutku poklopilo se sve, lopta mi je legla na ruku, uspeo sam iz okreta da matiram Bijača. Bio je to pogodak u pravom trenutku, publika je pala u trans, nama se podiglo samopouzdanje - priča Mandić.

Maestralni vaterpolista podvlači da obožava finalne utakmice, naročito sa Hrvatima...

- Okršaje sa Hrvatskom obožavam iz čisto sportskih razloga. Oni su nam poslednjih 10 godina najveći rival, naši dueli su nezaboravni. Obožavam da se nadigravam sa njima - podvlači Mandić.

A samo finale je bilo za nezaborav. Jak pljusak i nevreme nad Beogradom dali su meču za olimpijsku vizu posebnu dimenziju.


- Bilo je neverovatna, luda utakmica. I publika, i atmosfera na bazenu. Nevreme je pojačalo atmosferu, navijači su postali još glasniji. Finiš je bio neizvestan, Vukićević je pogodio za 11:11, da bi Filipović sa peterca doneo veliku pobedu. Bilo je to finale za pamćenje - priča Mandić.

Zvezda Pro Reka je naročito zahvalna navijačima koji su sve vreme bodrili "delfine" i bili igrač više:
FILIPOVIĆ JE FENOMENALANSRPSKI bombarder hvali i kapitena Filipa Filipovića, kojem je ruka bila mirna kada je izvodio peterac 17 sekundi pre kraja za konačnih 12:11.
- Filip u bitnim trenucima ne može da izneveri. To je njegov kvalitet, svaka čast na golu - ističe Mandić.

- Moram da pohvalim i Hrvate, koji su se lavovski borili. Srećan sam što smo izbegli peterce, što se završilo onako kako smo od prvog dana želeli, našom pobedom i plasmanom na Olimpijske igre.


"Ubitačna levica" podseća da šampioni SL imaju malo vremena za odmor, jer moraju da se pripreme za SP od 14. do 28. jula u Južnoj Koreji.

- I na SP idemo sa najvišim ambicijama, želimo da preuzmemo tron od Hrvatske. Sada ćemo malo da uživamo u velikom uspehu - kaže Mandić.

Ipak, sva takmičenja biće podređena Olimpijskim igrama iduće godine u Tokiju.

- Imaćemo dovoljno vremena da se dobro pripremimo. Više ne osećamo veliki pritisak, mirnije ćemo igrati SP, ali i Evropsko prvenstvo u januaru iduće godine u Budimpešti. U japanskoj prestonici želimo da ponovimo podvig iz Rija - kaže Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)