Ju-Es open ostaje u Njujorku

Đ. S.

nedelja, 17. 05. 2020. u 19:30

Ју-Ес опен остаје у Њујорку

Novak je tri puta slavio na Ju-Es openu Foto AP

Teniska Asocijacija SAD insistira na održavanju Ju-Es opena, uprkos pandemiji virusa korona koja je žestoko pogodila Njujork, dom poslednjeg grend slema u godini

TENISKAAsocijacija SAD insistira na održavanju Ju-Es opena, uprkos pandemiji virusa korona koja je žestoko pogodila Njujork, dom poslednjeg grend slema u godini. Početak ovogodišnjeg turnira je zakazan za 31. avgust i na programu je do 13. septembra, a brojni mediji po svetu ističu da su čelnici američkog grend slema pod velikim pritiskom da promene lokaciju održavanja.

- Razumemo da postoji mnogo nagađanja za našu organizaciju u vezi sa planiranjem narednog Ju-Es opena. Želimo da razjasnimo da uprkos tome što istražujemo svaku mogućnost kako bismo održali naš turnir, otkazivanje ili promena lokacije trenutno nije u prvom planu. Konačna odluka o sudbini Ju-Es opena biće donesena sredinom ili krajem juna - istakao je Kris Vidmajer, portparol teniske Asocijacije SAD zasada je odbacio spekulacije koje se tiču Ju-Es opena.

Prethodnih nedelja, često se kao alternativa nudio Indijan Vels, koji je dom jednog od najvećih mastersa na "turu" koji i, inače, nosi nadimak Peti grend slem. Od gradova koji se spominju kao zamena za Njujork u prvi plan je nedavno iskočio Orlando. Budući da je "Velika jabuka" epicentar pandemije u SAD, a da su tereni kompleksa Bili Džin King pretvoreni u privremenu bolnicu, turnir bi se igrao na Floridi bez navijača, na nedavno sagrađenim terenima teniske Asocijacije SAD. Međutim, pitanje je kakva je sudbina poslednjeg grend slema u godini ako Amerikanci ostanu pri svojim stavovima.

FRANCUZI I AMERIKANCI

ONO što, takođe, može predstavljati problem, jeste i to što su prema "korona rasporedu" kraj Ju-Es opena i početak Rolan Garosa udaljeni samo dve nedelje, a zanimljivo viđenje te situacije dao je i francuski teniser Žil Simon.

- Mislim da će teniska Asocijacija SAD prići nekolicini vrhunskih igrača, i pregovarati da dođu. Na jednoj strani će se naći Amerikanci, koji će igrati Ju-Es open, a na drugoj Francuzi koji će igrati Rolan Garos - objasnio je Simon, i zapitao se kako igrači da idu na turnire ako pri prelasku u svaku državu moraju da budu dve nedelje u karantinu...